150% бонус за добре дошли от 150 евро
Получете

Какво означава + 1 / – 1 азиатски хендикап?

Азиатски хендикап, sportnizalozi.tv

Азиатски хендикап + / – 1 е хендикап представлява хендикап залог на пълна линия, който поставя отбора фаворит с дефицит от 1 гол и същевременно дава на отбора аутсайдер 1 гол предимство. Това е единичен залог на азиатски хендикап, който е и най-често срещаният вид хендикап пазар в света на спортните залози.  Азиатски хендикап + 1 / – 1 е по-широко разпространен и използван от нулевия азиатски хендикап (0.0), както и от дробния частичен азиатски хендикап (0.75, 1.25 и т.н). Главната цел на този пазар е да „премахне“ явното предимство единия от двата отбора, за да уравновеси силите в спортната среща. По същество, букмейкърите задавта резултатна линия или марж, които и двата отбора трябва да покрият по някакъв начин, за да бъде спечелен залогът.

Ето пример, за да ви бъдат по-ясни нещата:

Представете си мач между ФК Тотнъм Хотспър и ФК Лестър Сити, който ще се играе на стадиона на Тотнъм. При такъв случай, букмейкърите могат да сложат опция за + / – 1 азиатски хендикап като дадат на тимът домакин недостатък от – 1 гол, а отборът, който гостува, да получи предимство от + 1 гол. При такива обстоятелства, ако заложите на Тотнъм да спечелят, те трябва да го направят с поне 2 гола разлика, за да спечели вашият залог. В същия случай, ако заложите на Лестър Сити да спечелят, те трябва да не губят с повече от два гола, за да бъде вашият залог успешен!

Равенствата не са осъществим резултат, когато става въпрос за азиатски хендикап. Въпреки това, при хендикапи на пълна линия, броят на отбелязаните или допуснати голове може да бъде точно на резултатната линия. Всеки път, когато резултатът се изравни с хендикапа, залогът се счита за „невалиден“.

 

Какво означава – 1 азиатски хендикап?

Азиатският хендикап с отрицателен коефициент е свързан с отбора фаворит в предстоящата среща. Поставен залог на пазара азиатски хендикап – 1 за Тотнъм Хотспър означава, че:

  • Ако отборът спечели с 2 или повече гола, вашият залог печели.
  • Ако отборът спечели с 1 гол, вашият залог се счита за невалиден и вие получавате възстановяване на сумата на залога.
  • Ако отборът направи равенство или загуби, вашият залог губи.

 

Какво означава + 1 азиатски хендикап?

Азиатският хендикап с положителен коефициент е свързан с отбора аутсайдер в предстоящата среща. Залог на азиатски хендикап + 1 за Лестър Сити означава, че:

  • Ако отборът спечели или направи равенство, вашият залог печели.
  • Ако отборът загуби с 1 гол, вашият залог се счита за невалиден и вие получавате възстановяване на сумата на залога.
  • Ако отборът загуби с 2 или повече гола, вашият залог губи.

Ето общ преглед, извлечен от диаграмата за азиатски хендикап:

Хендикап линияОтборът, на когото сте залозилиВашият залог:Хендикап линияОтборът, на когото сте залозилиВашият залог:
– 1Печелете с 2 или повече голаПечели+ 1Прави Равенство или ПечелиПечели
Печели с 1 голСе счита за невалиденГуби с 1 голСе счита за невалиден
Прави Равенство или ГубиГубиГуби с 2 или повече голаГуби

 

Обяснение на възможните резултати от азиатски хендикап 1

Има три възможни изхода при използването на 1 азиатски хендикап:

  • Победа: Избраният отбор покрива резултатната линия.
  • Невалиден залог: Избраният отбор печели или губи с показаната голова разлика.
  • Загуба: Избраният отбор не покрива резултатната линия.

Както виждате, системата е изключително лесна и семпла. Тя съдържа само 3 възможни изхода. Това е и едно от нейните най-големи предимства, защото позволява на новобранците в спортната хазартна сфера да се възползват от метода. Те могат да го разберат изключително бързо, без да е необходимо да се ровят в интернет в търсенето на различни азиатски хендикап калкулатори на залози.

 

Какво е алтернативен азиатски хендикап 1?

Алтернативен азиатски хендикап (често описван от букмейкърите като „AAH“) просто означава други опции за залагане на AH (азиатски хендикап), налични в спортните залагания. Алтернативният азиатски хендикап 1 включва други хендикап залози, предлагани от букмейкъра, и множество хендикап линии, които се предлагат в повечето игри. Чрез него ще имате много алтернативни възможности за поставяне на различни залози.

 

Започнете да залагате на азиатския хендикап 1

В нашата кратка статия се опитахме да ви обясним възможно най-подробно и най-лесно всичко, свързано с азиатски хендикап + / – 1. Благодарение на извлечението от диаграмата, можете да си направите ясно равносметка дали вашият залог ще бъде печеливш или губещ без нуждата да се ровите в различни азиатски хендикап калкулатори за залози. Подобно на другите азиатски хендикап пазари, азиатският хендикап 1 залог предлага доста добра възможност за печалба и по-висок шанс за бъдеща възвръщаемост на вашите инвестициите с течение на времето!

 

Прочетете още

Азиатски хендикап в спортните залагания
Калкулатор за азиатски хендикап
Каква е разликата между азиатски хендикап и европейски хендикап?
Какво означава 0.0 азиатски хендикап?
Какво означава + 0.25 / – 0.25 азиатски хендикап?
Какво означава + 0.5 / – 0.5 азиатски хендикап?
Какво означава + 0.75 / – 0.75 азиатски хендикап?
Какво означава + 1.25 / – 1.25 азиатски хендикап?
Какво означава + 1.5 / – 1.5 азиатски хендикап?
Какво означава + 1.75 / – 1.75 азиатски хендикап?
Какво означава + 2 / – 2 азиатски хендикап?
Какво означава + 2.25 / – 2.25 азиатски хендикап?
Какво означава + 2.5 / – 2.5 азиатски хендикап?

Автор
Илиян Стефанов
Здравейте, казвам се Илиян и разполагам с приблизително 4 години опит в писането на статии в сферата на хазарта и спорта. Любител съм на хазарта и обичам тръпката, която носи, особено умния хазарт! На ваше разположение съм, за да ви помогна да научите всичко свързано с тази ниша и да можете да правите минимално рискови залози!
Рейтинг на статията
4/5
1 вот