150% бонус за добре дошли от 150 евро
Получете

Залози с Payz: Депозити, Теглене, Ползи/Минуси и др.

Payz — це тип електронного гаманця та системи електронних платежів, якими британський відправник працює з початку 2000-х років. На сьогоднішній день він доступний у понад 170 країнах світу.

a1
Ранк Букмейкър Rating Бонус Вземи бонус
1
4.8/5
100% бонус за добре дошли от 200 лв
ЗалагайтеПрочети ревю
2
4.5/5
150% бонус за добре дошли от 150 евро
ЗалагайтеПрочети ревю
3
4.8/5
100% бонус за добре дошли от 250 лв
ЗалагайтеПрочети ревю
4
4.5/5
150% до 100 евро за първи депозит
ЗалагайтеПрочети ревю
5
4.5/5
Очаквайте скоро бонус за добре дошли
ЗалагайтеПрочети ревю

Payz (по-рано известен като Ecopayz) е вид електронен портфейл и система за електронни плащания, които подателят в Обединеното кралство използва от началото на 2000-те години. Днес се предлага в повече от 170 държави и се приема от букмейкърите в България.

Електронният портфейл и карта Payz ви позволяват да извършвате плащания към различни онлайн магазини. Единственото условие е да работят с карти Mastercard.

В допълнение, компанията е регулирана от местните финансови власти на Albion, което осигурява допълнителен слой сигурност.

В тази статия ще се съсредоточа върху следните ключови теми:

 1. Онлайн сайтовете за залози, които предлагат разплащателен метод Payz.
 2. Как да депозирате и теглите средства използвайки Payz.
 3. Колко сигурен метод за разплащане е Payz.
 4. Предимства и недостатъци.

payz sportnizalozi

Онлайн Букмейкъри Предлагащи Payz Плащания

Макар да е доказан разплащателен метод в стотици държави по света, Payz е рядко срещана опция за плащания при онлайн букмейкърите у нас.

И все пак, ето кой е единственият сайт за онлайн залози към момента, който предлага разплащания с Payz:

Как се Прави Депозит Чрез Payz?

Преди да можете да депозирате средства с Payz ще трябва първо да създадете акаунт към системата за плащания. Това става бързо и напълно безплатно.

Ето кои са стъпките за извършването на депозит, след като вече имате Payz акаунт:

 1. Влезте в профила си при сайта за онлайн залагания.
 2. Отидете на менюто за извършване на плащания и изберете секцията за депозиране.
 3. Изберете Payz и въведете желаната сума, с която искате да захраните игралната си сметка.
 4. Потвърдете транзакцията и сумата ще бъде прехвърлена към сметката ви при онлайн букмейкъра почти веднага.

Имайте предвид, че при депозиране с Payz ще можете да се възползвате от началните бонуси. Това е важно уточнение, тъй като бонусните оферти често не важат ако използвате други подобни е-портфейли (напр. Skrill).

Но в общи линии, депозирането с Payz е изключително лесен и опростен процес.

Как се Теглят Средства Чрез Payz?

Изтеглянето на печалби от сайт за онлайн залози чрез Payz е също толкова лесно, колкото е и депозирането на средства.

Ето какво трябва да направите:

 1. Влезте в профила си в сайта за онлайн залагания.
 2. Отидете на менюто за извършване на плащания и изберете секцията за теглене на средства.
 3. Въведете желаната сумата и данните си.
 4. Потвърдете тегленето, след което ще трябва да изчакате транзакцията да бъде потвърдена.

Имайте предвид, че периода за одобрение на тегленията обикновено е максимум 24 часа.

След това средствата ще се появят във вашата Payz сметка. А за да теглите парите си от там ще трябва да верифицирате своя профил, което става с предоставяне на следните документи:

 • Ваша снимка
 • Сканирано копие от лична карта, паспорт или шофьорска книжка
 • Банково извлечение или сметка за комунални услуги

Колко Сигурни са Разплащанията с Payz?

Payz е наистина сигурен разплащателен метод. Компанията е получила няколко награди, като например номинация за платежно решение на годината през 2019 г. Payz дори беше първият базиран в Обединеното кралство електронен портфейл, който си сътрудничи с Western Union.

Те са регулирани от FCA, спазват стандартите за сигурност на данните (DSS) и Payment Card Industry (PCI). Също така, компанията е регистрирана от Службата на комисаря по информацията (ICO).

Електронният портфейл използва много методи за защита на сигурността на потребителите. Например, за да депозирате пари на кредитна или дебитна карта, картата трябва първо да бъде проверена чрез микродепозит.

Освен това Payz изисква потвърждаване на самоличността, преди да можете да надстроите сметката си от класическа на сребърна.

За да направите нещата още по-сигурни, можете да активирате проверката в две стъпки. Когато това е включено, ще трябва да въвеждате код за проверка всеки път, когато влизате в профила си (в допълнение към паролата). Кодът ще бъде изпратен до вашето устройство или до Google Authenticator.

И за капак Payz криптира всички транзакции чрез SSL протокол. Сървърите, на които се съхраняват личните данни, са отделени от хардуера и се намират в силно защитени зони и зад защитни стени.

Плюсове и Минуси на Разплащания с Payz

Ето кои са ключовите плюсове и минуси свързани с разплащания в сайтовете за онлайн залагания чрез използвайки Payz:

Плюсове:Минуси:
 • Изключително високо ниво на сигурност при транзакциите
 • Незабавен достъп до вашите средства ако използвате Payz карта
 • Световнопризнат разплащателен метод с редица отличия
 • 24/7 обслужване на клиенти (по чат на живо или имейл)
 • Не е наличен платежен метод при повечето онлайн букмейкъри
 • Начисляват се такси при тегленето на пари от Payz към вашата банкова сметка или карта

Заключение

Payz е много добър избор за  извършването на разплащания в сайтовете за онлайн залагания. Това е световнопризната платежна услуга, която освен това предлага обслужване на клиенти достъпно във всяка част от денонощието.

Компанията наистина разполага с изключително сигурна, удобна и надеждна платформа за плащания, която може да се използва за всички видове транзакции при онлайн букмейкърите. Payz ви дава сигурен начин, както за депозиране, така и за теглене на средства.

Автор
Симеон Славчев
Зад гърба си имам над 3 години опит в писането на статии и съдържание свързано със спортни залози и iGaming сектора. Също така съм любител на спорта и всичко свързано с него и тук ще ви помогна да научите всичко небходимо за света на спортните залози.
Рейтинг на статията
5/5
1 вот
FAQ. Често Задавани Въпроси
 • Как мога да внеса средства в моята сметка в Payz?

  Можете да депозирате средства в сметката си в Payz, като използвате един от следните методи:

  • Кредитна или дебитна карта.
  • Международни банкови преводи.

  За инструкции относно възможните методи за депозиране, влезте в сметката си в Payz и изберете "Депозиране на средства" в менюто.

 • Как мога да кандидатствам за Payz Mastercard карта?
  1. Влезте в профила си.
  2. Изберете "Payz cards" от менюто и след това раздела "Payz Mastercard".
  3. Кликнете върху иконата "Получаване на вашата карта".
  4. Проверете и потвърдете данните си
  5. Проверете дали данните ви са верни. Особено важно е домашният ви адрес да е верен, тъй като там ще бъде изпратена Payz Mastercard картата. Ако някоя част от данните е невярна се свържете с денонощен екип за обслужване на клиенти, преди да продължите заявката си.
  6. Прочетете и се съгласете с условията. Изберете квадратчето за отметка, за да потвърдите, че сте прочели и сте съгласни с общите условия и таксите и лимитите. Щракнете върху "Поръчай картата си".
  7. Изчакайте, докато заявката ви се обработи. Това трябва да отнеме между 1-2 работни дни. Можете да проверите статуса на вашата заявка, като влезете в системата и изберете "Payz cards" от менюто и след това раздела "Payz Mastercard". След това ще получите имейл за потвърждение ако заявката ви е одобрена.
  8. Изчакайте да получите своята Payz Mastercard Ако заявката ви е одобрена, ще получите вашата Payz Mastercard на регистрирания си адрес в рамките на 21 дни от датата на обработка на заявката. След като получите картата си, трябва незабавно да подпишете лентата за подпис и да я активирате. След като активирате своята Payz Mastercard, можете да изтеглите своя ПИН код онлайн, да управлявате лимитите на картата си и да получавате SMS известия за извършените транзакции.
 • Как да проверя моята кредитна или дебитна карта?

  За да извършите депозит, може да се наложи да валидирате кредитната или дебитната си карта чрез микродепозит.

  Това ще бъде поискано по време на първия депозит с кредитна или дебитна карта по вашата сметка в ecoPayz, като ще ви бъде таксувана допълнителна сума между 1.00 и 2.00 евро (или съответния еквивалент в левове) като микродепозит. 

  Ако картата ви е регистрирана в 3D Secure, тя ще бъде автоматично верифицирана. В противен случай, за да потвърдите, че сте собственик на картата ще трябва да проверите картовата си сметка онлайн (или чрез хартиеното извлечение) и да въведете депозираната сума, преди да можете да направите депозит.

  След като потвърдите микродепозита, тази стойност ще бъде кредитирана в сметката ви.

 • Трябва ли ви банкова сметка за да боравите с Payz?

  За да използвате ecoPayz, трябва да свържете акаунта си с банкова сметка или кредитна карта, преди да можете да правите каквито и да било плащания през системата.

  ecoPayz ви позволява да изпращате и получавате пари, но функционира подобна на банка. Съответно, за да си купите нещо или за да можете да преведете пари чрез ecoPayz, трябва да имате средства по сметката.