150% бонус за добре дошли от 150 евро
Получете

Най-добрите букмейкъри в България 2023

Последно обновяване на 3 май, 2023

Добре дошли в нашето пълно ръководство за най-добрите букмейкърски сайтове за залагания в България. Този преглед ще ви преведе през няколко теми и ще ви даде необходимите знания, за да разберете как да избирате правилно българските букмейкъри. Нашето изследване е задълбочено: в тази статия ще разбием всички важни критерии, които оформят репутацията на една платформа за спортни залози. Ще обясним точко какво представлява един букмейкър, ще ви покажем как ги оценяваме, как да се регистрирате, какви са различните платежни методи и още много допълнителни функции! Не на последно място, разбира се, ще ви предоставим нашия списък с най-добрите букмейкъри в България за 2023 година, за да знаете, че играете на правилното място!

Последно обновяване на 3 май, 2023
Ранк Букмейкър Бонус Вземи бонус
1
4.8/5
100% бонус за добре дошли от 200 лв
ЗалагайтеПрочети ревю
2
4.5/5
150% бонус за добре дошли от 150 евро
ЗалагайтеПрочети ревю
3
4.8/5
100% бонус за добре дошли от 250 лв
ЗалагайтеПрочети ревю
4
4.5/5
150% до 100 евро за първи депозит
ЗалагайтеПрочети ревю
5
4.5/5
Очаквайте скоро бонус за добре дошли
ЗалагайтеПрочети ревю
6
4.8/5
200% бонус за първи депозит до 200 лв
ЗалагайтеПрочети ревю
7
4.8/5
100% бонус за добре дошли до 2000 лв
ЗалагайтеПрочети ревю
8
4.8/5
бонус за добре дошли до 100 лева
ЗалагайтеПрочети ревю
9
4.5/5
100% бонус за добре дошли до 150 лв
ЗалагайтеПрочети ревю
10
4.3/5
100% бонус за добре дошли до 1500 лв
ЗалагайтеПрочети ревю
11
4.3/5
Получете 100% до 200 лева начален бонус.
ЗалагайтеПрочети ревю
12
4.5/5
100% бонус за добре дошли до 888 лв
ЗалагайтеПрочети ревю
13
4.5/5
100% бонус за добре дошли до 222 лв
ЗалагайтеПрочети ревю
14
4.5/5
100% бонус за добре дошли до 200 лв
ЗалагайтеПрочети ревю

Нашата цел, на екипа от SportniZalozi.tv, е да ви дадем всички необходими знания, за да навлезете в сферата на спортния хазарт без никакви притеснение. Ако сте новобранци в това начинание, то тогава това е идеалното място за вас.

Ако търсите най-добрите сайтове за спортни залагания в България, то този преглед ще ви помогне да придобиете солидна представа за тази категория по показателите за ефективност, които са най-важни за вас. Също така, научавакай порядките на букмейкърите у нас, вие ще разбирате по-добре и световни лидери в индустрията.

Какво представлява букмейкър (спортна книга) ?

Най-добрите букмейкъри

В обичайната употреба спортната книга (спортсбука) обикновено се отнася до компания или юридическо лице, което приема залози. Този термин технически се отнася за същото нещо като букмейкър или спортен букмейкър, но се използва предимно по-често за лица (или малки групи хора), които приемат залози. Хората понякога също наричат мястото, където се правят залози, като спортна книга (предимно в САЩ и Канда). Това място може да бъде сграда или дори уебсайт.

Ключова информация:

 • Спортната книга е компания или физическо лице, което приема залози от индивидуални спортни залагащи.
 • Спортните залози обикновено приемат залози от двете страни на спортно събитие. Те могат да направят това поради разликата между това, което залагате и това, което печелите.

Букмейкърът отново е място – или уебсайт, или назмена сграда, или дори борса, ако искате така да го наричате – което приема залози за различни спортни срещи. Най-популярните спортни залози, които букмейкърите обработват включват:

 • Футбол
 • Баскетбол
 • Бокс
 • Волейбол
 • Тенис
 • ММА
 • Състезания (както с коли / моторни спортове, така и с коне)
 • Специални събития

Много онлайн букмейкъри, обикновено, също приемат залози от двете страни на спортно събитие. Те също могат да си позволят това поради разлика между това, което залагате и това, което печелите. В този принцип, букмейкъри и спортните книги са почти идентични. Повечето букмейкъри в България имат минимална сума за залог, която може да варира. Най-често тази сума е от 2 до 5 лева. Максимални ограничения в повечето платформи за спортен хазарт няма, но имайте предвид, че ако заложите твърде голяма сума е изключително вероятно компанията да направи обстойна проверка на срещата и на вас самите, за да се подсигури.

 

Сравнение на най-добрите сайтове за залагания

Букмейкъри

спорт

Бонус за добре дошли

ЗАЛОЗИ НА ЖИВО

Мобилно приложение

Минимален депозит

Минимално теглене

22bet

35+

100% бонус до 200 лева

да

да

1.50 (BGN)

1.96 (BGN)

Winbet бонус

25+

200% бонус до 200 лева

да

да

10.00 (BGN)

30.00 (BGN)

Palms Bet без депозит

20+

100% бонус до 200 лева

да

да

10.00 (BGN)

30.00 (BGN)

bet 365 бонус без депозит

40+

бонус за добре дошли до 100 лева

да

да

10.00 (BGN)

10.00 (BGN)

Sesame.bg

30+

100% бонус до 150 лева

да

да

10.00 (BGN)

20.00 (BGN)

Как да изберете правилния букмейкър?

Има една студена и не толкова приятна истина, която трябва да си признаем, щом става въпрос за залози и онлайн хазартни платформи. Всички букмейкъри искат да правят пари. Те не са в онлайн пространството, за да ви правят услуги. Те са там, за да печелят пари, предлагайки и на вас същата опция – да се опитате да ги победите. Може би сте чували за израза „къщата(казиното) винаги е на печалба“. Същото важи и за всички онлайн букмейкъри, понеже те работят на идентичен принцип. Именно поради тази причина, навлизайки в света на спортните залагания, ще трябва да намерите добър букмейкър, дори ако може да бъде един от най-добрите на пазара, защото това ще подобри вашето собствено изживяване в онлайн залаганията. Всичко започва с пазарната стойност. Ето някои насоки, които да ви водят във вашето търсене на идеалната за вас спортна заложна къща.

 • Бонус оферти и промоции
  стъпка 1

  Офертите за залагания се предлагат под всякакви форми и размери и е слабо вероятно да намерите две еднакви промоции. Всяка платформа се гордее с уникалното разнообразие от награди, които предлага на своите клиенти. Това може да включва подобрени коефициенти, безплатни залози или кешбек оферти – всяко от които опции е изключително полезна за новите залагащи.

 • Изплащане, коефициенти и линии
  стъпка 2

  Когато става въпрос за вземане на решение къде да поставите своя залог, много малко функции се открояват за новите играчи толкова, колкото потенциалните изплащания или силните коефициенти. Опитните комарджии ще знаят, че за да намерят най-добрите коефициенти букмейкъри, това изисква много изследвания и постоянно сканиране на множество платформи наведнъж.

 • Видове залози – пазари
  стъпка 3

  Видовете залози, предлагани от най-добрите букмейкъри, също са друг аспект от огромно значение, при оценяването на една платформа. Целта на различните пазари е да предоставят на клиентите колкото се може повече гъвкавост и свобода при използване на услугата. Най-добрите букмейкъри залагат на огромен брой пазари, които могат да предоставят за един спорт. Това е като един голям магазин, от който можеш да си купиш всичко.

 • Безопасност и сигурност
  стъпка 4

  Онлайн хазартът е пълен с опасения за безопасността, с които потребителят трябва да е наясно. За съжаление, не живеем в перфектен свят. Хората не винаги са честни и клиентите често могат да станат жертва на измама от нелегитимен уебсайт. Можем да ви уверим, че в нашата платформа, ще намерите прегледи само на най-безопасните сайтове за онлайн хазарт. Разработили сме силен критерий, който ни позволява да правим сравняване между отделните платформи по различни параметри за сигурност..

Как да откриете най-добрите букмейкъри в България?

Ако сте начинаещи в спортните залагания и не сте сигурни към кои сайтове да се обърнете - ние сме тук, за да ви даден основополагащи букмейкъри мнения, които да ви насочват. Светът на спортните залози, в момента, е едно море от онлайн букмейкъри. Лесно е да изгубите правилната посока и да попаднете на не толкова добри спортни заложни къщи, на които им липсват дадени качества.

Как се регулират спортните залагания в България
🌍 ДържаваБългария
👌 ЕзикБългария
💶 ВалутаБългарски лев
⚽ ️Популярни спортовеФутбол, Баскетбол, Волейбол, Формула 1
⚖️ Легално ли е залагането?Да
🕵️‍♂️ Хазартен регулаторДържавна комисия по хазарта
📃 Данъци за хазартна дейностxx%
💳 Най-популярни разплащателни методиVisa, Mastercard, Neteller, Skrill, Банков трансфер, Криптовалути, Cashterminal, Телефонни оператори, Epay, EasyPay

Подготвили сме списък с критерии, които най-добрите онлайн букмейкъри притежават. Ако се придържате към това кратко ръководство, ще имате успех в залозите и няма да е необходимо да се притеснявате за сигурността на своите лични и банкови данни. Нека разгледаме тази букмейкъри класация!

✔️Лиценз

Не подценявайте наличието на лиценз. Той гарантира вашата сигурност и е показателен за това дали дадени букмейкъри спазват всички законови разпоредби. Използвайки нелицензирани сайтове, трябва да сте подготвени, че носите еднолична отговорност за това.

✔️Наличие на бонуси и лоялни програми

Рядко ще срещнете бонуси без депозит, така е. Но, ако ви искате да развивате потенциала си в областта на спортните залози, защо да не се възползвате от безплатни залози, примерно? Бонусите са показател за това, че букмейкъра държи на своите потребители, както нови, така и стари.

✔️Спортни пазари и коефициенти

Това са двата  фактора, които предначертават дали ще имате финансов успех, а и дали ще се забавлявате. Все по-често потребителите се ориентиран към букмейкъри в България, които предлагат разнообразие от пазари. Това, все пак, прави залагането по-интересно! Добрите сайтове за залози могат да се похвалят и с отлични коефициенти, което е много важно при пресмятане на печалбата ви.

✔️ Залози На Живо

Това е най-желата опция от всички. Поставянето на залози на живо е невероятно изживяване, което всеки спортен фен ще оцени. Можете да следите развитието на срещата в реално време, като много сайтове предлагат и пълен/частичен кеш аут.

✔️Наличие на мобилно приложение

Животът е много забързан, а играта от мобилни устройства е по-лесна и достъпна, не трябва да седите пред монитора. Ако сте от хората, които предпочитат да играят през телефона си - препоръчваме ви да търсите сайтове с мобилно приложение. Също така, можете и да разгледате оптимизацията на браузър мобилните версии на избраните онлайн букмейкъри.

✔️Сигурност

Вие предоставяте своите лични и банкови данни на избраните онлайн букмейкъри. Това може да донесе последствия за вас, ако сте се доверили на нелегитимен сайт. Съветваме ви подробно да се запознаете с политиката за поверителност, която се регулира от закони, които важат за всички букмейкъри в България, както и да разгледате опциите за допълнителна сигурност, ако има такива.

✔️Разплащателни методи

Повечето букмейкъри в България предлагат различни алтернативи за депозиране и теглене. Ще се изненадате колко е важно да съществуват повече възможности за извършване на трансакции. Най-малкото, винаги имате избор, дали да заплатите с личната си дебитна карта или предпочитате Skrill, Neteller и други методи.

Изплащане, коефициенти и линии в най-добрите букмейкъри

Когато става въпрос за вземане на решение къде да поставите своя залог, много малко функции се открояват за новите играчи толкова, колкото потенциалните изплащания или силните коефициенти. Опитните комарджии ще знаят, че за да намерят най-добрите коефициенти букмейкъри, това изисква много изследвания и постоянно сканиране на множество платформи наведнъж.

За да ви предоставим най-добрите сайтове за залагания в България за проценти на изплащане, ние положихме всички усилия. Нашият екип от експерти в индустрията е сканирал целия пейзаж на най-добрите онлайн спортни платформи за хазарт, за да състави списък със страхотни сайтове с най-добро изплащане в страната.

Бонус оферти и промоции

Един от най-използваните маркетингови методи в хазартната индустрия е предлагането на всевъзможни бонуси за добре дошли и оферти за залагания, които пълнят сметки на новодошлите играчи. Тези добре закръглени и изгодни сделки често са от полза за нови играчи, позволявайки им да започнат ударно своята хазартна кариерата.

Офертите за залагания се предлагат под всякакви форми и размери и е слабо вероятно да намерите две еднакви промоции. Всяка платформа се гордее с уникалното разнообразие от награди, които предлага на своите клиенти. Това може да включва подобрени коефициенти, безплатни залози или кешбек оферти – всяко от които опции е изключително полезна за новите залагащи.

sportnizalozi.tv

Видове залози – пазари

Видовете залози, предлагани от най-добрите букмейкъри, също са друг аспект от огромно значение, при оценяването на една платформа. Целта на различните пазари е да предоставят на клиентите колкото се може повече гъвкавост и свобода при използване на услугата. Най-добрите букмейкъри залагат на огромен брой пазари, които могат да предоставят за един спорт. Това е като един голям магазин, от който можеш да си купиш всичко.

В таблицата по-долу можете да намерите 12-те най-често срещани типа залагания, налични във всички топ спортни хазартни платформи. Това често е решаващ фактор за качеството на платформата – тези с голямо разнообразие често се оказват по-желани от потребителите.

Краен победител

Двата отбора да отбележат

Азиатски хендикап

Краен резултат

Първи отбор да отбележи

Общ брой картони

Резултат на полувреме

Невалиден залог при равенство

Общ брой корнери

Общ брой голове

Европейски хендикап

Първи жълт картон

Безопасност и сигурност

Онлайн хазартът е пълен с опасения за безопасността, с които потребителят трябва да е наясно. За съжаление, не живеем в перфектен свят. Хората не винаги са честни и клиентите често могат да станат жертва на измама от нелегитимен уебсайт. Можем да ви уверим, че в нашата платформа, ще намерите прегледи само на най-безопасните сайтове за онлайн хазарт. Разработили сме силен критерий, който ни позволява да правим сравняване между отделните платформи по различни параметри за сигурност.

Платформи за безопасност в онлайн букмейкърите в България

Най-големите сайтове за залози по света винаги се стремят да гарантират сигурността на своята платформа. Винаги търсим да подкрепяме само най-добрите и най-безопасни оператори на пазара. Организациите, които ще видите по-долу, са сред най-надеждните системи за сигурност в България. Тяхното лого в дадена хазартна платформа ще ви гарантира, че парите и личните ви данни са в безопасност!

Най-добрите компании за безопасност и криптиране на данни: Entrust Datacard, GoDaddy, COMODO, RapidSSL, GlobalSign, digicert, GENTRUST

Организации за отговорен хазарт: Държавна комисия по хазарта, gambleaware, ICRG, IBAS, NCPG, RGC, eCOGRA.

Когато избирате платформа за спортни залози винаги трябва да търсите оператор, който си партнира с една или повече от изброените по-горе организации. Това не само ще гарантира, че можете безопасно да депозирате средства в платформата без страх от проблеми със сигурността, но и също така прави отношенията с потребителската платформа по-съществени и по-малко прозрачни.

Когато отваряте уебсайта на даден хазартен доставчик, винаги е важно да търсите доказателства, че отговорните хазартни организации ги подкрепят. Също така, използването на криптиране на данни е изключително важен аспект от цялостната сигурност на платформите, който потребителят трябва да вземе предвид при регистрация.

Маржове на букмейкърите

българските букмейкъри

Тук отново става въпрос за така наречените маржовете на печалба, на сока, на енергията, които всички букмейкъри използват, за да си подсигурят печалба в дългосрочен план. Трудно е да се намери информация в сайтовете на букмейкърите за това с какъв марж работят. Не само това, но и различните спортове разполагат с различни маржове. Ако не сте запознати с това какво представляват маржовете, можете да погледнете нашата статия Защо спортните залози са по-изгодни от казино игрите, за да научите всичко, свързано с тях.

Когато търсите добър спортен сайт за залагания, ще искате да намерите най-ниските маржове на букмейкъра, защото това означава, че операторът получава по-малко печалба от вас. Ако един спортен сайт работи на 111%, а друг на 105%, тогава използвайте втория. Напишете си домашното.

Платежни методи в българските букмейкъри

Когато правите депозити към български букмейкъри, е важно да се запознаете с наличните опции за плащане, предлагани от всеки един от тях. Търсим платформи, които предлагат широка гама от платежни методи – от стандартните банкови преводи до електронни портфейли. Някои може да си помислят, че това не е важен аспект, който трябва да се разглежда. Въпреки това, ние вярваме, че той се нарежда сред най-ключовите характеристики, които операторът трябва да усъвършенства, за да осигури отлично обслужване на клиентите. Имайте едно наум и за превалутирането, когато депозирате в различни валути. За най-сигурно - можете да посетите бюро за обмен.

Залози на живо

Залози на живо и онлайн предаване на живо

Друга вълнуваща функция в света на онлайн хазарта е въвеждането на функции за поставяне на залози на живо, както и интегрирането на канали за онлайн предаване на срещи на живо по целия свят. Залаганията на живо обхващат огромно количество пазари и спортове, включително футбол, тенис, баскетбол, голф и конни надбягвания. Те ви позволяват да поставите залог през всяка една минута от даден мач, така че да се възползвате максимално от коефициентите на букмейкърите.

Всички български спортни фенове са наясно, че не всички интересни мачове се предават по телевизията. А търсенето на това къде да гледаме мач отнеме изключително много време и в повечето случаи качеството на картината е просто ужасяващо. Ето защо ние ценим толкова много тази функция, затова и я включваме в нашите критерии за оценяване на спортен сайт за залози.

Обслужване на клиенти

Има няколко задължителни фактори, свързани с обслужването на клиенти, които най-добрите сайтове за спортни залози винаги трябва да вземат предвид, изграждайки тази своя услуга. Те включват безопасността на потребителите, както и удовлетвореността от услугата. Букмейкърите също така трябва да поставят като свой приоритет поддържането на силно ниво на комуникация със своите клиенти, независимо дали се отнася до оплаквания на клиенти или да ги информират за актуализации на тяхната платформа.

В зависимост от сериозността на проблема, трябва да решите кой механизъм за комуникация е подходящ за вашето запитване. Разбира се, полезно е да разполагате с в опция, която предлага 24/7 услуга; обаче може да успеете да получите по-подробен отговор от телефонно обаждане или имейл.

Как да си отворите акаунт (да се регистрирате) в онлайн букмейкър? 

За да поставяте залози онлайн, трябва да отворите акаунт в поне един онлайн букмейкър. Като цяло това е прост процес и отнема броени минутки, за да финализирате вашата регистрация. В следващите редове ще ви обясним с няколко прости стъпки как да си отворите акаунт. Имайте предвид, че тези стъпки може да се различават от един букмейкър до друг, но в повечето случаи, те ще бъдат или сходни, или изцяло идентични! Ще използваме Sesam, като пример.

 • Изберете онлайн букмейкър, който смятате, че отговаря на вашите условия! Ако не сте запознати с българските букмейкъри, може да ги видите в следващата точка. Отворете сайта на букмейкъра и потърсете бутона РЕГИСТРАЦИЯ. Той обикновено се намира в горния десен ъгъл на екрана.
 • След въвеждане на тези данни, натискате повторно бутона РЕГИСТРАЦИЯ в регистрационния формуляр и сте готови.

sesame sportnizalozi

 • Следващата стъпка е да верифицирате акаунта си. Както споменахме, това най-често става чрез въвеждането на 4- или 6-цифрен код, изпратен на вашия E-Mail и/или телефонен номер под формата на СМС.

sesame sportnizalozi.tv

 • След като сте верифицирали акаунта си, можете да направите първия си депозит. Всички букмейкъри предлагат ясно виден бутон с надпис ДЕПОЗИТ. Като го натиснете можете да си изберете платежен метод. По-обстойно за различните платежни методи ще поговорим малко по-надолу в статията.

sesame sportnizalozi.tv

 • След успешен депозит можете да започнете да играете!

sesame sportnizalozi.tv

 • Ако решите да изтеглите печалбите си, най-вероятно букмейкърът ще изиска от вас да потвърдите вашата самоличност, чрез различни KYC документи – лична карта, документ за платени комунални услуги или др.

sportnizalozi.tv bookmaker

Най-добрите букмейкъри в България

В следващите редове ще ви представим кратка информация за най-добрите букмейкъри, както и нашите положителни мнения за букмейкъри, които можете да откриете в България. Всички те са напълно легализирани, притежаващи както международни лицензи, така и лицензи от Националната агенция по приходите – българският хазартен регулаторен орган. Обещаваме ви, че който и от тези букмейкъри да изберете, няма да съжалявате

 • 1

  Bet365

  Be365 e ветеран в света на спортните залози. Платформата е известна по цял свят със своите безупречни коефициенти, бонуси и бързо разплащане. Тя предлага на новите потребители начален бонус Спорт в размер на 100% от техния първи депозит до 100 лева, както и VIP програми за своите лоялни клиенти. Платформата е първата, която предложи на залагащите опция за Залози на живо и Гледане на спортни срещи на живо.

  bet365 sportnizalozi

  Плюсове
  • Разнообразие от бонуси
  • Отлични коефициенти
  • Залози На Живо
  • VIP програма
  Минуси
  • Приложението не е налично в Google Play
  bet 365 бонус без депозит
 • 2

  Efbet

  Смятаме, че е излишно да споменаваме колко точно известни са Efbet. Едва ли има българин, който да не е чувал за тях, особено при факта, че футболното ни първенство носи тяхното име – Efbet Лига, позната още като Първа лига. Ефбет също предлага начален бонус Спорт, отново в размер на 100%, но този път до 200 лева!

  efbet sportnizalozi

  Плюсове
  • Щедри начални бонуси
  • Електронни спортове
  • Персонални оферти
  • Залози На Живо
  Минуси
  • Ограничен избор от спортове
  Efbet бонус код
 • 3

  Winbet

  WINBET също е изключително познато име, както на българската хазартна сцена, така и на спортната сцена. Букмейкърът е официален спонсор на едни от най-големите професионални футболни отбори у нас – ЦСКА, Локомотив, Ботев, Дунав, Царско Село и Етър. Хазартният оператор предлага начален бонус в размер на 200% от депозита, като максималната сума достига до 200 лева.

  winbet sportnizalozi

  Плюсове
  • Завишени коефициенти
  • Разнообразни турнири
  • Мобилно приложение
  • Над 35 вида спорт
  Минуси
  • Няма бонус без депозит
  Winbet бонус
 • 4

  Palmsbet

  Палмс Бет, макар и появили се в онлайн пространството от 2018 година, са се утвърдили като сила в хазартния свят, благодарение на дългогодишната си история с наземни казина. Те предлагат зали из цяла България. В Palms Bet ще намерите добри коефициенти, отлична клиентска поддръжка и начален бонус в размер на 100% до 200 лева!

  palmsbet sportnizalozi

  Плюсове
  • 24/7 клиентско обслужване
  • Конкурентни коефициенти
  • Лоялна програма
  • Залози На Живо
  Минуси
  • Ограничен избор от спортове
  Palms Bet без депозит
 • 5

  Bwin

  Bwin също се смята за ветеран в света на спортните залози, тъй като компанията датира още от миналия век, 1997 година. През годините те са се доказали многократно със своите прозрачни отношение към потребителите, безпроблемна клиентска поддръжка, конкурентни коефициенти и отново привлекателен начален спортен бонус, равняващ се на 100% от първия ви депозит до 222 лева.

  bwin sportnizalozi

  Плюсове
  • Конкурентни коефициенти
  • Отличен начален бонус
  • Мобилно приложение
  • Опция Създай залог
  Минуси
  • Няма VIP програа
  Bwin бонус
 • 6

  8888

  8888.bg e един от новите хазартни оператори, които се появиха на българста хазартна сцена през 2021 година. Официално, букмейкърът отвори врати през юни месец миналата година и от тогава, до настоящата 2023 г., радва стотици хиляди потребители със своите неспирни бонус оферти и конкурентни коефициенти. В 8888 ще намерите нетрадиционен начален бонус, в размер на 100% до 888 лева.

  8888

  Плюсове
  • Изобилие от бонус оферти
  • Мобилно приложение
  • Залози На Живо
  • VIP клуб
  Минуси
  • Не винаги има валиден бонус за кеш бек
  8888 Ревю
 • 7

  Sesame

  Sesame, или познати още като Сезам, също е онлайн букмейкър, който отвори врати в онлайн пространството през 2021 година. Подобно на Palms Bet, те също натрупаха своята слава първо чрез наземни казино зали, след което решиха да навлязат и в онлайн хазартната сфера. В Сезам ще откриете множество платежни методи, огромно разнообразие от спортни залози и пазари и начален бонус Спорт в размер на 100% до 150 лева. Sesame бързо добиха онлайн популярност и с бонус офертата си „Летящи коефициенти“, която ежедневно вдига коефициентите на определени спортни събития.

  sesame sportnizalozi

  Плюсове
  • Богат асортимент от спортове
  • Разнообразни бонус оферти
  • Опция създай залог
  • Кешаут опция
  Минуси
  • Няма мобилно приложение
  Sesame.bg
 • 8

  Alphawin

  Alphawin е третият онлайн букмейкър, който се появи в България през 2021 година. Те започнаха работа през месец октомври, като досега не са разполагали с наземни казина. В Алфауин ще се нарадвате на всевъзможни промоционални оферти, функции като КешАут, Създай Залог и Комбо Триумф и начален бонус Спорт, равняващ се на 100% до 200 лева.

  alphawin sportnizalozi

  Плюсове
  • Промоционални и бонус оферти
  • Ранно изплащане
  • Спорт На Живо
  • Кэшбэк
  Минуси
  • Няма мобилно приложение
  Alphawin бонус без депозит
 • 9

  Betano

  Betano e най-новото име в света на българският хазарт. Компанията е със седалище в Гърция, като от своето откриване през 2012 година до сега се разрасна изключително много, оперирайки в Германия, Бразилия, Румъния, Чили и още много други страни. Бетано предлага на потребителите множество бонус функции, като например Кеш Аут, 0% марж, специални оферти за Футбол, Баскетбол и Тенис и разбира се – Начален бонус за нови клиенти. Този бонус е в размер на 100% от депозита ви, като може да достигне до 300 лева + до 30 лева безплатен залог! В зависимост от сумата на вашия депозит, ще получите и еднократна сума под формата на безплатен залог.

  betano

  Плюсове
  • Чат в реално време при някои спортни събития
  • Мобилно приложение
  • Излъчване на живо
  • Кеш аут
  Минуси
  • Няма бонус без депозит
  Betano бонус
 • 10

  Inbet

  Букмейкърът съвсем скоро започна да упражнява таз си дейност. Преди inbet беше по-познато като наземно казино, но не и след фурорът, който онлайн платформата им предизвика. Имаме най-популярните спортове, повече от добри коефициенти и опция за залози на живо, какво повече можем да търсим?

  inbet sportnizalozi

  Плюсове
  • Отлични коефициенти
  • Електронни спортове
  • Мобилно приложение
  • Залози На Живо
  Минуси
  • Ограничен избор от спортове
  inbet feel the win
 • 11

  Sportingwin

  Това е един от най-новите букмейкъри на родната сцена и тепърва предстои да видим как ще се развием. Въпреки това, лесно можем да забележим, че сайтът стартира с интересна колекция от спортове, сред които и електронни. Коефициентите са добри,  а пазарите включват най-предпочитаните и някои по-интересни. Миналата година букмейкърът получи своя хазартен лиценз.

  Плюсове
  • 24/7 клиентско обслужване
  • Оферти за безплатен залог
  • Интересни спортове
  • Залози на живо
  Минуси
  • Ограничен избор от разплащателни методи
  sportingwin
 • 12

  Betway

  Още един букмейкър, който се появи на пазара през 2022 г. и ни изненада приятно. Можем да твърдим, че сайтът има една от най-добрите спортни колекции, която съдържа повече от 30 спорта. Това, със сигурност, избутва напред сайтът в класацията за рейтинг букмейкъри.

  betway

  Плюсове
  • Мобилно приложение за Huawei и Android
  • Лицензирано казино
  • Залози На Живо
  • 30 + вида спорт
  Минуси
  • Няма приложение за IOS
  betway

Букмейкъри с най-добри бонуси

Бонусите са едно от най-важните неща за всеки букмейкър. Може сайтът да има чудесни пазари, добри коефициенти, но когато не се дава на потребителите да вземат нещо повече - често те не се задържат. Подбрали сме ТОП 5 сайта, в които актуалните оферти никога не свършват.

 • Sesame

  Това е един от абсолютните фаворити, когато говорим за бонуси и промоционални оферти. Дори и да влизате за първи път в сайта на букмейкъра, няма как да не сте забелязали десетките реклами по всички социални мрежи и телевизии. Всеки празник, всеки повод и дори все ден от седмицата, биват чествани в Sesame. Ще срещнете стандартни оферти, като начален бонус, кешбек, ранно изплащане, бонуси за определени спортни срещи и други.

   

  sesame sportnizalozi
 • Betano

  Този букмейкър има много иновативен подход към своите оферти. Старае се да предложи, както любими на потребителите бонуси, така и по-интересни, които не се срещат толкова често. Пример е опцията за чат при залозите на живо, където залагащите да могат да си комуникират. Стойностите на бонусите са повече от задоволителни и при депозиране на 100% от тях - със сигурност ще останете доволни.

  sesane
 • 8888.bg

  Още от самото създаване на този сайт стана ясно, че ще ти очакват много оферти. Така и стана, спортната секция се радва на щедри начални бонуси, допълнителни предимства при залози и ВИП програма, която може да ви донесе много ексклузивни бонуси.

 • Alphawin

  Не е случайно, че девизът на букмейкъра е “Бонус след бонус”. Абсолютната реалност! Сайтът поддържа активно над 8 бонус оферти и всичко това само за спортната секция. Много бонуси, награди, специални коефициенти и интересни функции, които да ви донесат големи печалби. Ако сте в търсене на добри промоции - това е вашето място.

 • Bwin

  Опитен букмейкър, който знае как да задържи своите потребители. Сайтът залага на бонуси свързани с преференциални коефициенти, но ще откриете и предложения за начален бонус. Да не забравяме и чудесната опция за комбиниране на селекции на един мач.

Видове спортове и спортни лиги, на които да заложите

Първата ни спирка в нашето класиране е разбиването на най-добрите спортни пазари, достъпни за клиентите. Разбира се, най-популярният спорт в България е футболът, дълбоко вкоренен в националната ни култура. Въпреки това, страната ни е известна и с безбройните си успехи в спортове като волейбол, бокс и колоездене.

Ще разгледаме четири различни спортни дисциплини, които смятаме, че са задължителни за всеки един букмейкър, за да преуспее на българска територия. Също така, към тях ще добавим и букмейкърски къщи в България, които могат да се похвалят с най-добре развити раздели за съответните спортове:

 • Футболът: страстта на България

  С присъствието на велики имена от висшата лига като Димитър Бербатов, културната връзка на България с футбола е много дълбока. Особено след заетото 4-то място на световното първенство през 1994 г. в САЩ, България с утвърждава като конкурентна нация. От тогава досега футболът остава най-таченият спорт у нас, затова именно той трябва задължително да присъства в списъците на всеки един букмейкър.

  Bet365 е един от най-предпочитаните букмейкъри, когато става въпрос за футбол. Естествено, имаме впечатляващи коефициенти, разнообразни пазари, но и атрактивни бонуси. Можете да се възползвате от функции, като затваряне на залог, ранно изплащане, бонуси за безплатни залози и много други. Букмейкърът е предпочитан за футболни залози, не само у нас, но и в международен план.

  футболни залози
 • Волейбол: години на успех

  Класиран на 14-то място в световната ранглиста, българският национален отбор по волейбол с бавни, но премерени стъпки се издига до върха на този наелектризиращ спорт. Да не забравяме и нашата независима лига, която привлича хиляди зрители всяка година. Най-голямото постижение на българския волейболен отбор е сребърният медал на Олимпийските игри в Москва през 1980 г.

  Winbet е един от безапелационните фаворити на родната волейболна сцена. Това е напълно очаквано, за разлика от други букмейкърски къщи, сайтът поддържа пълен набор от пазари, като предлага и отлични коефициенти. Поддържат се всички актуални срещи, а част от тях можете да намерите и в секцията за залози на живо.

  залагания на волейбол
 • Бокс: Кубрат Пулев и Симеон Чамов

  Един от най-гледани състезателни спортове в страната е боксът. Той представлява убежище за мнозина българи, които с трепет в сърцата си следят тази спортна дисциплина. След като създаде професионални претенденти като Кубрат Пулев и Симеон Чамов, боксовата сцена процъфтява в 21-ви век. Всички знаем, че когато Кубрат се бие, цяла България го гледа. Именно това е и причината боксът да трябва да присъства в спортната книга на всеки един букмейкър!

  Bwin e главен претендент за трона, когато говорим за бокс. Въпреки популярността си, този спорт не може да “изгрее” напълно на букмейкърската сцена. От bwin, обаче, са подготвили разнообразие от срещи, както и повече от добри коефициенти. Предаването на живо не е честа практика, при нито един букмейкър, но не пречи да се оглеждате за подобни оферти.

  боксови залози
 • Тенис: Григор Димитров

  Българският тенис забележимо стана по-популярен след мащабния успех на Григор Димитров, който спечели шампионата на Уимбълдън за юноши през 2008 г. От тогава той участва в редица турнири от Големия шлем, както и други ATP шампионати, достигайки в топ 10 на ранглистата на тенисисти в света!

  В нашата статия сме разгледали възможно най-много спортове и избрахме само тези, които най-добре представят образа на българския хазарт и неговите дълбоки културни връзки. В бъдеще очакваме да актуализираме този списък, когато се появят вълнуващи събития, особено когато България се опитва да намери своя опора на световната спортна арена, така че може да следите нашата платформа за повече новини!

  Betano успя да засенчи много букмейкъри със своята волейболна селекция. Това е един от най-търсените спортове на платформата им, а букмейкърът се е постарал да осигури добри коефициенти и разнообразни пазари. Много от срещите са достъпни и за залози на живо, което е страхотна новина за феновете на тениса.

  тенис залагания
 • Зимни спортове: Геоложко разположение

  Тъй като България е разположена в планински район, скандинавските спортове като ски и бобслей имат широка популярност у нас. Не е тайна, че българите имат голям интерес към фигурното пързаляне и хокея. Всички тези опции, както и по-конвенционалните зимни спортове, като тези на Зимните олимпийски игри, са фаворити сред феновете в сайтовете за онлайн залагания.

  Въпреки родната ни любов към зимните спортове, малко букмейкъри предлагат повече от два такива в платформите си. Изключение прави Sesame, не е трудно да се направи избор на букмейкър за зимни спортове, това е абсолютният победител. В платформата ще откриете спортове като: биатлон, алпийски ски, ски скокове, ски бягане и други.

  winter sports

Букмейкърски бонус оферти в България

Бонус офертите са може би най-привлекателната част в един хазартен оператор за всеки един залагащ. Ако сте прочели нашето ревю дотук, най-вероятно сте на път да направите вашата регистрация в избран от вас букмейкър. Е, със сигурност, както може би сте разбрали, този букмейкър ще ви възнагради за вашия избор с промоционална начална бонус оферта, предлагаща ви процент от вашия първи депозит. Но тези оферти не свършват до тук. Букмейкърите постоянно предлагат промоционални оферти на своите потребители, независими от това кога лице се е регистрирало, за да задържат техния интерес и да правят тяхното изживяване неповторимо. В следващите редове ще ви разкажем за най-често срещаните бонус оферти в българските букмейкъри.

 • Начални бонуси

  Началните бонуси, познати като бонуси за добре дошли, са най-често срещаните оферти, които играчът може да срещне. Те са „запазената черта“ на всеки букмейкър и може дори да ги видите в различни телевизионни реклами и реклами в социалните медии. Начинът, по който работят, е прост. Правите вашия първи депозит и букмейкърът ще увеличи вашия депозит с определен процент (от 100% до 300%, зависи от самия букмейкър).

  Букмейкърски бонус оферти в България
 • Оферта за безплатен залог

  Една от най-търсените промоции е безплатният залог. Предлага се в много варианти като безрисков, депозит в размер на X сума. С безрисковите залози вие правите своя залог и получавате възстановяване на залога ви, ако залогът загуби. Обикновено офертата е проста: депозирате определена сума X и получавате определена сума Y под формата на безплатен залог. Такава оферта може да намерите в Betano, където букмейкърът предлага до 30 лв. безплатен залог.

  Букмейкърски бонус оферти в България
 • Подобрени коефициенти и увеличаване на печалбата

  Промоциите за подобрени коефициенти са сравнително нов бонус на пазара. Те обаче могат да увеличат значително вашите печалби. Например, даден букмейкър може да ви предложа специална оферта за подобрени коефиценти, ако даден отбор примерно отбележи първи гол в мача или пък, ако и двата отбора общо успеят да отбележат над 3.5 гола. Последно време тези оферти придобиха огромна популярност, така че можете да ги намери в повечето букмейкъри, посочени по-горе в статията.

  Букмейкърски бонус оферти в България
 • Бонус за мобилен хазарт

  Над 60% от хазартната дейност в наши днес се осъществява чрез различни мобилни устройства. Именно поради тази причина букмейкърите нямаше как да не се възползват от ситуацията и да не насърчат потребителите да използват тяхната платформа. Тези мобилни бонуси представляват промоционални оферти при изтеглянето на приложението на даден букмейкър и/или регистрация в букмейкъра чрез него. Като допълнение, ще имате възможност да се възползвате от всички останали десктоп бонуси, ако играете през мобилно устройство!

  Букмейкърски бонус оферти в България

Легални букмейкъри в България и законова ситуация в страната

Накратко казано: хазартът, било то в наземни казина или в онлайн хазартни оператори, е напълно легализиран от закона, стига съответната институция да притежава съответен лиценз за осъществяване на хазартна дейност и да са регистрирани. Наземният хазарт в България е легализиран през 1993 г., когато Държавната комисия по хазарта започва да издава лицензи на наземните хазартни оператори. Онлайн хазартът в България е легален от 2008 г., но започва да бъде регулиран едва през 2012 г. Нелицензираните онлайн оператори са в черния списък и са блокирани от доставчиците на интернет услуги. Подобни частни и нерегистрирани хазартни агенции са напълно забранени.

Основният регулатор както на наземния, така и на онлайн хазарта, който издава лицензи и контролира дейността на хазартните оператори в България, е Държавната комисия по хазарта, която работи към Министерството на финансите и Националната агенция по приходите.

Всеки пълнолетен български гражданин има правото да играе хазарт на свой собствен риск, но тази трябва да се осъществява само на съответните легализирани места.

Относно легални букмейкъри, можем да ви уверим, че всички букмейкъри, които ще намерите в нашата платформа имат разрешително за осъществяване на хазартна дейност в България и са регулирани освен ото ДКХ и НАП и от външни регулатори. Важно е да играете в лицензирани хазартни оператори, защото само в тях вашите лични данни и финанси са защитени при евентуален срив на системата или опит за кражба на данни.

Платежни методи в българските онлайн букмейкъри

Платежните методи са също решаващ фактор при избора на онлайн букмейкър. Всеки си има своите предпочитания – някои предпочитат стандартните кредитни/дебитни карти, докато други са фенове на новонашумелите онлайн портфейли. Обикновено няма разлика в платежните методи, но винаги трябва първо да се уверите, че даден букмейкър поддържа вашите предпочитани методи. В нашите ревюта ще намерите всеки метод за депозит и теглене, който се предлага от съответния хазартен оператор.

Когато става въпрос за най-добрите букмейкъри в България, някои от най-сигурните и широко предпочитани методи за депозит и теглене включват:

 • Кредитни или дебитни карти от вида VISA, Mastercard и Maestrocard.
 • Добре познатия на всички ни банков превод.
 • Предплатени карти от вида PaySafecard.
 • Онлайн портфейли като ePay, Skrill и Neteller. Бъдете внимателни с онлайн портфейлите, защото повечето букмейкъри не предлагат начален бонус, ако депозирате средствата си през тях.
 • Офиси на EasyPay и FastPay.
 • Cashterminal също е налична опция за депозит, но е валидна само за депозит.

Съветваме ви внимателно на разглеждате кои платежни опции са разрешени в дадена платформа.

Букмейкъри, предлагащи мобилни приложения

Макар мобилният хазарт да е заел огромно място в нашия живот, истината е, че повечето букмейкъри не предлагат на потребителите си отделни апликации. Това е така, поради огромните регулации, които касят Android потребителите, наложени от Google. За тези от вас, които не знаят, Гугъл забранява приложенията за хазарт с реални пари в своя Play Store, което принуждава букмейкърите да интегрират своите приложения като отделни .apk файлове в трети източници. Но нека този факт да не ви отчайва! Можем да ви уверим, че всеки един от букмейкърите, които ще намерите в нашата платформа, разполагат с изцяло оптимизиран уебсайт за мобилни устройства, който ще ви позволи да правите залози в реално време без никакъв проблем!

Ако все пак предпочитате отделни приложения, следните български букмейкъри предлагат отделни апликация, като допълнения към техния мобилен сайт:

Букмейкъри, предлагащи мобилни приложения

 1. Bet365
 2. Efbet
 3. Betano
 4. 8888.bg
 5. Bwin
 6. Palms Bet

В следващите параграфи ще разгледаме първите четири приложения и тяхната функционалност. Надяваме се да откриете онова, което търсите сред тях.

Мобилно приложение на Bet365

Приложението на този букмейкър е в традиционната за него гама на зелено и сиво. Можем да твърдим, че със стабилно интернет връзка - апликацията се тегли изключително бързо. Работи плавно и безпроблемно, не сме засекли бъгове по време на използването ‘и. Приложението е активно, както за IOS потребители, така и за Android.

bet365

Мобилно приложение на Efbet

Апликацията на Efbet е достъпна, както за IOS, така и за Android. За съжаление, потребителите на Huawei няма да могат да се възползват от нея.  Личните ни наблюдения са, че приложението се държи много добре и е лесно за навигиране. Всички важни раздели са детайлно описани и е лесно да се ориентирате, дори и като нов потребител.

efbet app

Мобилно приложение на Betano

Вече сме свикнали на прекрасните графики, които Бегано винаги ни предлага. Не сме изненадани, а и вие не трябва да сте, от стилният и красив дизайн. Подредбата в приложението е почти идентична на десктоп версията, което значително улеснява потребителите. Апликацията е достъпна за IOS и Android устройства.

betano app

Мобилно приложение на 8888.bg

Наситени и неонови цветове, които веднага ще грабнат вниманието ви и ще го задържат. Изключително лесно се работи с приложението, като няма излишно забавяне. Апликацията е налична и за Android, и за IOS.

8888 app

Автор
Илиян Стефанов
Здравейте, казвам се Илиян и разполагам с приблизително 4 години опит в писането на статии в сферата на хазарта и спорта. Любител съм на хазарта и обичам тръпката, която носи, особено умния хазарт! На ваше разположение съм, за да ви помогна да научите всичко свързано с тази ниша и да можете да правите минимално рискови залози!
Рейтинг на статията
4.5/5
2 вота
FAQ. Често задавани въпроси
 • Кой е най-добрият спорт за залагане?

  Всеки уважаващ себе си букмейкър предлага широка гама от спортове за залагане, от най-популярните до не чак толкова известните. Някои хора обичат да правят футболни залози, други предпочитат тенис срещи или дори зимни спортове. Ако сте решили да правите спортни залагания, важно е да имате някакви основни познания за избрания спорт. Колкото по-добри са знанията, толкова по-големи са шансовете взетите решения да допринесат за успеха ви. В секцията „Видове спортове и спортни лиги, на които да заложите“ можете да се запознаете с най-популярните спортове и техните видове залози.

 • Кой е най-добрият букмейкър в България?

  Разгледайте нашите статии, в които разказваме повече за отделните букмейкъри. Така сами ще прецените кой предлага най-добри условия, коефициенти и пазари.

 • Във всички онлайн казина ли има начален бонус за спортна секция?

  По-голямата част от популярните казино поддържат, почти, непрекъснато подобни оферти.

 • Кой е най-добрият платежен метод в онлайн казино?

  Отговорът не е еднозначен, за всеки услугите са различно ефективни. Препоръчваме ви да разгледате какво предлагат букмейкърите и къде изискванията са най-минимални.

 • Мога ли да залагам от мобилно устройство?

  Да, разбира се. Не всички казина имат апликации, но можете да използвате техните адаптирани версии за търсачка.