150% бонус за добре дошли от 150 евро
Получете

Азиатски хендикап в спортните залагания

Азиатски хендикап, sportnizalozi.tv

Вече сме 2024 година, а опциите от пазари за залагане са толкова много, че дори повечето опитни комарджии няма да могат да ви ги изброят всичките. В тази статия ще поговорим за един от тях – азиатският хендикап, наричан още азиатски тотал или азиатски общ. Въпреки факта, че доста време залагащите бяха скептично настроени и изключително колебливи към този пазар, в наши дни той набира все повече и повече популярност. Както при повечето неща, свързани с хазарта, макар в началото правилата и тънкостите на азиатския хендикап да звучат сложни и объркващи, след един ясен и красноречив поглед нещата ще станат ясни.

 

Какво представлява Общ залог?

Нека започнем с термина “Total”, или на български “Общ”. “Общ“ в света на спортните залози е свързан с общия брой на всяка класификация, на която можете да поставите залога. Тези класификации могат да бъдат общ брой дузпи, общ брой фалове, общ брой корнери и разбира се общ брой отбелязани голове. При тази обща бройка винаги има два варианта – „Общо Над“ (съкратено на англ. TB) и „Общо Под“ (съкратено на англ. TM). Тези варианти са придружени винаги от цифров индикатор, който варира от залог до залог (например 1.5, 2.5, 3.5 и т.н.). Европейският Общ залог е по-тадиционната форма, понеже при нея вашият залог или печели, или губи т.е. нямате възможност за възстановяване.

 

Европейски общ залог

Например, ако поставите залог на футболна среща, използвайки пазар „Общо над 3.5 гола“, вашият залог ще се зачете като успешен, ако и двата тима общо отбележат поне 4 гола, понеже 4 е първото цяло число, по-голямо от 3.5. Същото важи и за пазара „Общо под 3.5 гола“. В този случай, ако отборите общо отбележат 2 или по-малко гола, вашият залог ще бъде успешен.

 

Азиатски общ залог

Азиатският общ залог е коренно различен от европейския, що се отнася до числов показател. Самият залог също се изчислява по различен начин. В азиатския тотал индикаторът или завършва с .25 и .75, или обикновено се обозначава като сбор от два залога (например 0.5 и 1.0). Всички следващи примери са по отношение на представянето, тъй като азиатският тотал е най-популярният пазар за общо отбелязани голове.

Общата сума при Европейският общ може да се нарече като редовна, половината или проста, докато Азиатският общ може да се определи като тримесечие, особено поради факта, че индикаторът е една четвърт повече или по-малко от цяло число. Тоест, „Общата сума на отбелязаните голове е повече от 2.25“. Някои букмейкъри правят вписването по-лесно. Например – „Общата сума на отбелязаните голове е повече от 2.0;2.5“.

Но какво означава това за залагащия? Това означава, че неговият залог автоматично се разделя на две части, като едната половина е поставена на „Общо голове над 2”, а втората част е на „Общо голове над 2.5”.

Тук залагащият ще спечели, ако отборите отбележат поне три гола. Въпреки това, в азиатския тотал има три възможни изхода за събитието, за разлика от традиционния „Общо над 2.5“, където има само два възможни резултата. Тези три резултата са следните:

  • Вкарани са поне три гола – залогът е спечелен;
  • Вкарани са точно два гола. Тук половината от залога се губи (половината, поставена на „Общо над 2,5“ и останалата половина (половината, поставена на „Общо над 2“ се възстановява);
  • Не е отбелязан нито един гол или е отблеязан само един гол – залогът е загубен;

Подобни сценарии ще се развият и в случай на „Азиатски тотал над 2.75“, при който ще иамте два активни залога – „Общо над 2.5“ и „Общо над 3“. Този залог печели, ако бъдат отбелязани поне четири гола, половината се връща, ако са отбелязани три гола, и губи, ако са отбелязани два или по-малко гола.

Пазарът „Азиатски Общ – Под“ работи по подобен начин. Например, при залог на пазар „Общо по-малко от 3.75“ означава поставяне на два залога – „Общо по-малко от 4“ и „Общо по-малко от 3.5“. Залогът печели, ако бъдат отбелязани максимум три гола, половината се връща, ако са отбелязани четири гола, и губи, ако бъдат отбелязани пет или повече гола.

Основното прединство на Азиатския Тотал пред Европейския Тотал е, че Азиатският съдържа по-високи коефициенти в повечето от случаите, в сравнение с обикновения Тотал. Другото предимство е, че тук имате някаква подсигуровка, в която ще рискувате само половината сума на вашия залог. Тези две фундаментални причини са основните доводи този тип пазар да е толкова популярен сред феновете на спортните залози.

 

Прочетете още

Калкулатор за азиатски хендикап
Каква е разликата между азиатски хендикап и европейски хендикап?
Какво означава 0.0 азиатски хендикап?
Какво означава + 0.25 / – 0.25 азиатски хендикап?
Какво означава + 0.5 / – 0.5 азиатски хендикап?
Какво означава + 0.75 / – 0.75 азиатски хендикап?
Какво означава + 1 / – 1 азиатски хендикап?
Какво означава + 1.25 / – 1.25 азиатски хендикап?
Какво означава + 1.5 / – 1.5 азиатски хендикап?
Какво означава + 1.75 / – 1.75 азиатски хендикап?
Какво означава + 2 / – 2 азиатски хендикап?
Какво означава + 2.25 / – 2.25 азиатски хендикап?
Какво означава + 2.5 / – 2.5 азиатски хендикап?

Автор
Илиян Стефанов
Здравейте, казвам се Илиян и разполагам с приблизително 4 години опит в писането на статии в сферата на хазарта и спорта. Любител съм на хазарта и обичам тръпката, която носи, особено умния хазарт! На ваше разположение съм, за да ви помогна да научите всичко свързано с тази ниша и да можете да правите минимално рискови залози!
Рейтинг на статията
4/5
1 вот