100% бонус за добре дошли
Получете

Как да залагаме на баскетбол

Баскетбол, sportnizalozi.tv

Залаганията в баскетбола имат различна степен на популярност в зависимост от това в коя част на света се играе. В Европа например хората имат ясно предпочитание към футбола, в Австралия към ръгбито, докато в Северна Америка баскетболът е един от водещите спортове както по отношение на зрителския интерес, така и по отношение на интереса на залагащите. Националната баскетболна асоциация (НБА) събра впечатляващ „драфт“ от звездни играчи от цял ​​​​свят, което прави този спорт още по-привлекателен. Предаванията се правят по принципите на топ излъчванията и хората с удоволствие гледат баскетболни мачове, които са много динамични по своята същност, тъй като резултатът и водещият отбор могат да се променят всяка минута, а дори предимство от 15 – 20 точки не може да гарантира напълно победата за един отбор.

Баскетболът е привлекателен за любителите на залаганията и поради факта, че всяка игра има четири четвъртини, което означава, че има повече събития, на които могат да се поставят залози. Като цяло списъците с пазари за залагания са обширни, така че комарджия със сигурност винаги може да намери нещо интересно, на което да заложи.

Една много интересна и атрактивна особеност на баскетбола е, че той е „натоварен“ спорт с много богат график от игри. В първокласното първенство на НБА, например, отборите могат да играят 82 мача на сезон и има почти ежедневни мачове през целия сезон, от началото до края. Освен това баскетболът е игра, в която често се срещат „равно вероятни събития“. Във футбола или хокея коефициентите за обща сума дори за най-популярните събития могат да варират значително в зависимост от вероятността за изход от срещата, но в баскетбола коефициентите може дори да не се различават. Например, във втория мач от финалите на НБА между Бъкс и Сънс, коефициентът за „Общо над 220.5 точки“ беше 1.91, а коефициентът за „Общо под 220.5 точки“ – 1.90.

Различни видове баскетболни залози

Както във всеки друг отборен спорт, най-популярните залози на баскетбола включват: Краен резултат, Общ | Под – Над и Хендикап залози. Въпреки че принципите горе-долу са същите като при футбола и хокея, има някои особености, които трябва да бъдат изяснени.

Краен резултат

Първият вид пазар, който ще разгледаме е Краен резултат. Този пазар е свързан най-вече със залози за изхода на мача, както може би и се подразбира от името му. Във футбола или хокея любителят на залози може да избере Двоен шанс, но в баскетбола няма такава възможност. И така, има три алтернативи на този пазар:

  • 1 – Победа за първия отбор
  • 2 – Равенство в редовното време
  • 3 – Победа на втория отбор

При баскетболните залагания играчът е призован да предвиди печелившия отбор, дори ако редовното време завърши с изход от равенство и има неограничен брой продължения. Може да има две или десет и те ще продължат, докато някой от отборите в крайна сметка има поне още една отбелязана точка. Така че, когато правите залог за изхода на мача, е много важно да внимавате за кой сегмент от мача се отнася залогът – само редовното време или през цялото време, включително продълженията. На пазара има някои букмейкъри, които предлагат залог на резултата от редовното време, докато други залог на изхода, който включва цялата игра, включително с продълженията.

Нека видим пример за четвъртфиналната игра между Милуоки и Маями. Фен е уверен в победата на Милуоки и залага на това събитие. Той обаче не обръща внимание на факта, че залогът се отнася за изхода в редовното време и когато мачът завърши с победа на Милуоки с краен резултат от 109 – 107 в продължението, залогът му се губи, защото в редовното време резултатът беше 99 – 99 равни.

Хендикап залози

Втора отличителна черта в баскетбола е, че има по-голямо разнообразие в хендикап залозите. Докато във футбола общо четири гола, отбелязани от един отбор, са доста рядко събитие, в баскетбола един отбор може да отбележи от 50 до 100 точки в мач, без да изненадва феновете, които редовно следят мачовете.

Освен този факт, всичко останало е същото и хендикапът в баскетбола може да бъде отново положителен или отрицателен. Когато е положителен, отборът трябва да допусне с разлика, не по-голяма от предполагаемата хендикап линия, а когато е отрицателен, отборът трябва да има предимство, по-голямо от посоченото в залога. Единствената разлика е в променливостта на коефициентите и в техните числени показатели, което е доста съществено.

Да видим пример. Фен, който е уверен, че Милуоки ще спечели срещу Финикс в първия мач от финалите на НБА, осъзнава, че коефициентите за това събитие са много високи и включват големи части от риск в тях. Така той се обръща към недъзи. Усещайки, че играта ще бъде интензивна, той залага на “Милуоки Хендикап 5.5”; печеливш залог, ако Милуоки не загуби с повече от пет точки в мача. Шест точки вече не се вписват, защото 6 е по-голямо от 5.5 – показателят на хендикап линията. В крайна сметка Милуоки губи с краен резултат в точките от 118 – 105 от Финикс – разлика от 13 е по-голяма от 5.5 – и по този начин залогът е загубен.

Общи залози | Под – Над пазари

Необходима е голяма предпазливост и при правенето на Общи залози в баскетбола, защото те могат да бъдат както за целия мач, така и за редовното време, което означава, че в случай на продължения залогът в крайна сметка се губи. Както бе споменато по-горе, основните суми в баскетбола са еднакво възможни, така че коефициентите на Общо Под и Общо Над са всъщност равни.

Това прави избора на играчите за залагания по-труден и сложен, тъй като баскетболът е много по-непредсказуем от редица други спортове като футбол и хокей. Така че, преди да направите избор и да заложите на пазар ПОД – НАД в баскетбола, е важно да разгледате и оцените цялата налична информация, с която разполагате пред себе си.

Освен това в баскетболните залагания има много налични опции. Играчът може да заложи на общо конкретна четвърт или половината от играта или дори да предвиди дали общата сума от точките ще бъде нечетно или четно число. Букмейкърите предлагат и залози за това дали даден мач ще има продължения или не, за броя на мачовете, които ще са необходими за определяне на победителя в случай на плейофна серия и за индивидуални общи пазари, които също са голям списък сами по себе си.

Какви фактори трябва да вземем предвид, преди да поставим нашите баскетболни залози?

Подобно на футбола, така и на другите спортни събития, в баскетбола също има много външни фактори, които могат да повлияят над развоя на дадена среща на корта. В следващите няколко параграфа ще разлгеда 4-те най-често срещани фактора, започвайки от:

  1. Текуща форма на отборите. 

Общоприето е, че рецесиите играят голяма роля в баскетбола, затова е важно да се обърне внимание на формата на всеки отбор. Всичко трябва да се вземе под внимание: поредицата от последните резултати, сериите от победи или загуби, представянето у дома и като гости на отбора. Факторът домакин е особено важен в баскетбола, тъй като всеки град и терен имат свои специфики и екипът, който прекарва време в тях, е по-запознат с тези споменати характеристики.

  1. История на предишните срещи между отборите. 

Баскетболът е тактическа и стратегическа игра поради неограничените смени и големия брой таймаути, които са позволени. Познаването на това как отборите са играли един срещу друг в миналото всъщност може да се окаже много полезно при правенето на прогнози за предстоящите им срещи.

  1. Състав на отборите. 

Натовареният график от мачове неизменно може да доведе до умора, включително лидерите, които вкарват до 40 – 50 точки на мач. Също така в баскетбола има много важен играч в играта, който е пойнтгард. Той е отговорен за организирането на атакуващата игра на отбора. Загубата на основния защитник никога не трябва да остава незабелязана.

  1. Мотивация

Един отбор може да иска да се издигне по-високо, друг може да иска да остане там, където е, трети пък може да иска да спечели последния мач за сезона, докато друг да прекъсне серия от 14 поражения, както и има отбори, които може да не целят нищо конкретно . Всичко това е от решаващо значение за мотивацията на отборите и трябва да се обмисли сериозно преди да се поставят залози.

Финални думи

С всичката изписана информация, накратко, баскетболът е универсален спорт и когато става въпрос за залагания, на играчите се предлага богат списък от пазари и голямо разнообразие от линии. Просто трябва да анализирате, оцените и изберете подходящите събития, за да сте сигурни, че вашите залози са максимално сигурни, до колкото може да се твърди подобно нещо.

Прочетете още

Какво представляват ПОД / НАД залозите?
ПОД / НАД залози във футбола
ПОД / НАД залози в хокея
ПОД / НАД залози в баскетбола
ПОД / НАД залози в тениса

Рейтинг на статията
-/5
0 вота
100% бонус за добре дошли! ЗЛАГАЙТЕ
100% бонус за добре дошли!
ЗАЛАГАЙТЕ