150% бонус за добре дошли от 150 евро
Получете

Как да залагаме на бокс

Последно обновяване на 26 юни, 2023

Боксът може да бъде страхотен спорт за залагане. За разлика от други спортове, топ битки в света на бокса не се провеждат всеки ден, което означава, че когато се появи шанс да използвате знанията си в бокса, трябва да сграбчите възможността с две ръце и да се възползвате на максимум от нея.

В това ръководство за залагания на бокс ще се задълбочим в това как най-добре да залагаме на пазарите за залагания и ще видим дали има някакви солидни стратегии, които можете да приложите, за да ви помогнем да постигнете успех.

Как работят залозите на бокс?

Преди да направите единичен залог на бокс, ви предлагаме да проучите как функционират спортът и пазарите за залагания, ако все още не знаете. Залагането на бокс е подобно на залагането на смесени бойни изкуства. Списъкът по-долу ще ви даде добра индикация за това как работи спортът.

Програма

Боксова карта (програма) ще се върти около основната битка за вечерта. Подобно на развлекателно шоу, битките ще бъдат в реда на популярност, но това почти винаги съвпада със статута на конкретна битка. Когато по-голямата част от феновете си купят билет за бокс за избрано събитие, целият фокус ще бъде върху основния двубой за вечерта. Това ще бъде подчертано от броя на празните места за първия двубой от програмата. Тези битки ще бъдат съставени от обещаващи новобранци и в някои случаи предпоследната битка също ще бъде значима, ако основната битка е особено доходоносна.

Битка

Самият боксов двубой се състои от 12 рунда с продължителност от по 3 минути. Мачът може да приключи по три начина. Мачът може да премине разстоянието, където съдбата на изхода ще бъде в ръцете на трима съдии, които отбелязват всеки отделен рунд независимо един от друг. Вторият вариант е под формата на нокаут или технически нокаут, при който един от бойците или е принуден да спре, или хвърля кърпата преди края на двубоя. Третият изобщо не е често срещан, но е под формата на дисквалификация. В случай, когато се случи това решение, битката ще бъде присъдена на противниковия боец.

Система за точкуване

Системата за оценяване се основава на рунд по кръг, при който тримата съдии, независими един от друг, решават кой печели даден рунд. В случай, когато някой има надмощие, съдията обикновено присъжда рунда на боец ​​10-9. Ако са в състояние наистина да доминират над боеца и да накарат боксьора да удари земята, те вероятно ще възнаградят рунда на боеца 10-8. Има някои случаи, в които рундовете могат да бъдат отбелязани по различен начин, но тези случаи са редки. 10-7 например би предполагало, че боец ​​е паднал на земята два пъти по време на един рунд, което обикновено е невероятно силна индикация, че краят е близо.

Правила

Съдейки по горе споменатите системи за точкуване, можем да отсъдим, че един боксьор ​​ще търси да спечели боксов мач по два начина. Както споменахме вече, това може да бъде постигнато или чрез съдийско решение, или чрез нокаут. Съдията има право да изиска от съдиите да отпаднат точка от тяхната карта с резултати за боец ​​в определен рунд, ако смята, че определени правила са били нарушени. Това често се случва, ако боецът се хваща за опонентите си често или прави нещо непозволено, за да попречи на опонета си да го удари. Най-очевидната причина обаче би била за забрани удари, като удари под колана.

Коефициенти

Коефициентите на боксов мач ще бъдат идеално проектирани, за да представят вероятността определени резултати да се случат в мача. Пазарът с категоричен победител обикновено ще бъде най-лесният за дешифриране, докато пазари като борбата за изминаване на разстояние ще имат много статистически данни, включени в тях.

По време на самата битка коефициентите на определени пазари ще варират много в зависимост от това как протича мачът. Например, ако тежкият аутсайдер се представя много по-добре от очакваното, неговите шансове за победа в битката ще бъдат намалени, както и стойностите на коефициентите им.

Сравнение на най-добрите сайтове за залагания

Букмейкъри

спорт

Бонус за добре дошли

ЗАЛОЗИ НА ЖИВО

Мобилно приложение

Минимален депозит

Минимално теглене

22bet

35+

100% бонус до 200 лева

да

да

1.50 (BGN)

1.96 (BGN)

Winbet бонус

25+

200% бонус до 200 лева

да

да

10.00 (BGN)

30.00 (BGN)

Palms Bet без депозит

20+

100% бонус до 200 лева

да

да

10.00 (BGN)

30.00 (BGN)

bet 365 бонус без депозит

40+

бонус за добре дошли до 100 лева

да

да

10.00 (BGN)

10.00 (BGN)

Sesame.bg

30+

100% бонус до 150 лева

да

да

10.00 (BGN)

20.00 (BGN)

Пазари: Видове залози на бокс

Много неща могат да се случат в боксов мач и интересни точки не просто циркулират около кой в ​​крайна сметка ще излезе победител. Ще премине ли битката на разстояние например, какъв рунд ще бъде спрян боец? Тези въпроси обаче не са просто интриги, те всъщност са пазари, на които можете да залагате.

Залози за двубой – Краен Победител

Залозите за двубой, известни още като залози за краен победител, са, когато залагате кой ще спечели битката. Това е най-лесният тип залог, който можете да поставите за един боксов мач и каквито и данни да използвате, за да вземете решението си, трябва да се съсредоточавате около вероятността конкретен боец ​​да спечели.

Пример: Васил Ломаченко да спечели (коефициент: 1.2). Ако заложим 100 лева на Ломаченко, за да спечелим тази битка, ще бъдем готови да върнем сумата от 120 лева. Това ще бъде печалба от 20 лева. Тези коефициенти до голяма степен класифицират Ломаченко като огромен фаворит за двубоя.

Хендикап и спред залози

Залозите на хендикап линии или спред могат да се използва най-добре, когато има явна разлика между силите на двамата бойци. Идеята на хендикап пазарите е, че можете да заложите на определен боец ​​да спечели битката с допустима грешка.

Пример: Флойд Мейуедър: Хендикап: -7, Коефициент: 1.35 Краен резултат 120 - 110. В този сценарий сме заложили 100 лева на Флойд Мейуедър да спечели битката със 7 точки или повече. Това се обозначава със знака -. Ако вместо това имаше знак +, той ще трябва да загуби битката със 7 точки или повече, за да бъде успешен нашият залог. Ако нашият залог е успешен, ще видим възвръщаемост от 135 лева, което би означавало, че сме направили чиста печалба от 35 лева.

Залози на рундове

Възможно е да поставите залог на това на кой рунд ще бъде спрян битката. Също така е възможно да се заложи дали битката ще премине дистанцията. Тези видове залози са изключително популярни и наистина могат да са доста доходоносни, ако имате добри боксови познания и инстинкт.

Пример: Деонтей Уайлдър ще бъде спрян в 6-ия рунд. Коефициент: 6.00. Ако сте направили залог от 100 лева, ще спечелите 600 лева възвръщаемост, ако Уалдър наистина бъде спрян в 6-ия рунд. Това би било чиста печалба от 500 лева.

Залози на метод за победа

Възможно е да се заложи на метода на победата. Двата основни метода, на които можете да залагате, са или на точки(съдийско решение), или чрез нокаут  / технически нокаут. Последните две означават, че битката е спряна, защото боецът не може да продължи. Не е важно дали това решение се изпълнява от рефера, от боеца или от неговия отбор. Другият метод е дисквалификация, но много малко букмейкъри предлагат тази опция на своите потребители.

Пример: Терънс Крауфорд да победа с нокаут или технически нокаут. Коефициент: 2.00. В този сценарий, ако заложите 100 лева на този пазар и Крауфорд нокаутира своя противник, ще получите възвръщаемост от 200 лева. Това ще ви остави печалба от 100 лева.

Съвети преди поставяне на залог на бокс

В следващите редове ще ви споделим някои тактики и стратегии за залагане, които трябва да имате предвид, когато залагате на дадено боксово събитие. Не забравяйте, че боксът може да бъде много сложен, така че преди да поставите своя залог, трябва да вземете предвид цял набор от фактори. Когато залагаме на спортни събития, има тенденция да се фокусираме единствено върху репутацията на боеца, но има много неща в бокса, които се случват зад кулисите, които най-малкото ще имат някакво влияние върху битката. Част от съветите, които бихме ви дали, са следните:

 • Не залагайте на всички мачове от програмата
 • Научете повече за печелившите треньори по бокс
 • Сравнете формата на двамата боксьори
 • Правете боксови залози, базирани на информация
 • Избягвайте много екзотичните залози
 • Търсете стойностни залози
 • Проучете последните тренировъчни лагери на всеки боксьор
 • Не се поддавайте на необосновани слухове
 • Сравнете стила на всеки боец
 • Следете новините за нараняванията и тренировките на боксьорите
Автор
Симеон Славчев
Зад гърба си имам над 3 години опит в писането на статии и съдържание свързано със спортни залози и iGaming сектора. Също така съм любител на спорта и всичко свързано с него и тук ще ви помогна да научите всичко небходимо за света на спортните залози.
Рейтинг на статията
4/5
1 вот
FAQ. Често Задавани Въпроси
 • 💡Как да спечелите със залози на бокс?

  Ако вярвате, че разполагате с необходимите знания и умения за прогнозиране на боксовите срещи, можете да се опитате да предскажете техния ход и да осигурите печалба. В нашето ръководство предоставяме подробна информация, как да постигнете това.

 • 💡Дали залозите на живо на бокс са изгодни?

  Залозите на живо на бокс могат да ви донесат допълнителна сигурност при прогнозирането на събитията. Въпреки че много пазари остават заключени след началото на срещата, тук имате възможност за сериозни печалби. Препоръчваме ви да не се поддавате на емоциите и да бъдете обективни при поставянето на залози в реално време.

 • 💡На кои боксови мачове да залагам?

  Букмейкърите предлагат разнообразие от опции за залагане на срещи от всяка теглова категория. За начинаещите, се препоръчва да започнат с по-известни сблъсъци, където може да намерят по-детайлна информация за мача.

 • 💡Кои фактори играят най-голяма роля в боксовите срещи?

  За успешното прогнозиране на резултата от боксов мач, трябва да сте добре запознати както с игровия стил на бойците, така и с тяхната текуща форма. Когато залагате на бокс, трябва да следите кой от бойците използва по-добра техника и успява да надделее над опонента си.