150% бонус за добре дошли от 150 евро
Получете

ПОД / НАД залози във футбола

ПОД / НАД, sportnizalozi.tv

Светът на спортните залози е изключително богат и разнообразен. Броят на събитията, които евентуално могат да се случат в един мач, могат в крайна сметка да генерират няколко различни стотици видове пазари за залагания. Въпреки че не всички залози са привлекателни за любителите на спорта, залозите на определени суми със сигурност са сред най-популярните, особено във футбола.

Най-общо казано, ПОД / НАД залозите във футбола са свързнаи с точната сума от числа на всяко събитие, свързано със спорта. Това може да се отнася до редица общи суми, като например броя на отбелязаните или допуснати голове в края на мача или дори в интервал ( 1-во / 2-ро полувреме ), общата сума на нарушенията, ъгловите удари, удари към целта, жълти и червени карони и др. Списъкът продължава до безкрай, така че можем да изброяваме с цели дни евентуални разновидности на пазара. Освен тези, има и други пазари за точни суми, отнасящи се до сборните суми на отбора – където се вземат предвид общите стойности само на един отбор – и индивидуалните суми, където се вземат предвид общите суми на един конкретен играч.

 

Какво можем да очакваме във футбола?

Най-разпространеният вариант на безбройните ПОД / НАД залози във футрбола е залогът на общия брой отбелязани голове в даден мач. Букмейкърите обикновено определят линията за такъв залог на 2.5 гола, което призовава играча да направи прогноза за общия брой голове в играта да бъде повече или по-малко от това число. Но защо точно 2.5? Отговорът е, че статистическият анализ разкрива, че в повечето футболни мачове средната стойност на отбелязаните голове е между 2 и 3. Така че поставянето на линията залога на 2.5 предотвратява объркващи и несигурни ситуации, прави правилата ясни за участващите страни и свежда до минимум противоречията между потребителите и букмейкъра.

Разбира се, линията за общи ПОД / НАД залози 2.5 е най-популярният вариант на офертата, но далеч не е единственият. Много често букмейкърите предлагат и други опции, като например 1.5, 3.5 и дори 0.5, в зависимост от силите на двата играещи отбора. Тук обаче трябва да бъдете внимателни, тъй като в някои случаи коефициентите могат да бъдат твърде ниски за поставяне на залог или дори твърде високи, което означава, че може да има голям и вероятно неоправдан риск.

 

Пример за ПОД / НАД залози във футбола

Нека дадем и един пример, за да ви се изяснат още поввече нещата. Потребител поставя залог на пазар „Общо ПОД 2.5 гола“ за мач от Висшата лига между Ливърпул и Челси. В повечето случаи, резултатите от тази среща са или 1 – 1, или 1 – 0 / 0 – 1, което означава, че са отбелязани или точно 2 гола, или по-малко. Е, този играч залага 100 лева на пазара, който му предлалга коефициент 1.67 и потрива ръце, защото резултът до последно е 1 – 1, което означава, че най-вероятно залогът му ще спечели. За жалост обаче, в 95-тата минута Кристиан Пулишич отбелязва като на магия и бллагодарение на него Челси повеждат. Така мачът приключва с карен резутат 1 – 2. Отбелязани са общо три гола, което е повече от 2.5. Следователно и самият залог е загубен.

Други популярни разновидности на пазара сред залагащите са тези, при които се избира един отбор от мача. Това са залозите, които обикновено се предпочитат от феновете на определени клубове, които ги следят и сравняват записите на техните средни стойности и статистиките им. Извън най-често срещаните залози тук са също са включени общият брой на корнерите, изпълнените свободни удари и броят на получени жълти картони.

Нека разгледаме още един пример. Фен на Реал Мадрид залага на „Реал“ при пазар Общо над 1.5 гола в мача от испанското първенство с Барселона. Мачът завършва при резултат 2 – 3 срещу Реал Мадрид. Въпреки че е тъжен за загубата на отбора, играчът е компенсиран с това, че има печеливш залог.

Нека не забравявме и за другите разновидности на този пазар, а именно индивидуалните стойности за отделните играчи. Тук може да съществува изключително шиурок спектър от пазари за залог, като например:

Играч А да отбележи гол, Да направи пас, Да получи картон, Да се контузи и т.н.

Поставянето на залог дали даден играч, който не вкарвал от дълго време, ще отбележи носи изключително високи коефициенти и следователно печалби. Разбира се обаче, тук трябва да сте много винамтелни, тъй като пазарът крие огромни рискове.

Например играч залага на пазар, че Кристиано Роналдо ще отбележи гол при коефициент от 1.61 в мача от англлийското първенство между Ман Юнайтед и Лестър. За нещастие обаче, в 33-ата минута Роналдо се контузва и напуска терена при резултат 0 – 0. С напускането на играча, залогът автоматично се брои за загубен.

 

Прочетете още

Какво представляват ПОД / НАД залозите?
ПОД / НАД залози в хокея
ПОД / НАД залози в баскетбола
ПОД / НАД залози в тениса
Как да залагаме на баскетбол

Автор
Илиян Стефанов
Здравейте, казвам се Илиян и разполагам с приблизително 4 години опит в писането на статии в сферата на хазарта и спорта. Любител съм на хазарта и обичам тръпката, която носи, особено умния хазарт! На ваше разположение съм, за да ви помогна да научите всичко свързано с тази ниша и да можете да правите минимално рискови залози!
Рейтинг на статията
4/5
1 вот