150% бонус за добре дошли от 150 евро
Получете

ПОД / НАД залози в хокея

ПОД / НАД, sportnizalozi.tv

Залозите на общи стойности са много популярни сред любителите на хазарта. Е, разбира се, във всеки спорт има някои отличителни свои характеристики. Такъв спорт определено е хокеят, който за разлика от футбола като цяло генерира доста по-високи числа / коефициенти. Самият хокей се играе с висока скорост, а затвореният терен помага за това и шайбата, която се изстрелва с пръчка, е много по-бърза от изритана топка. В резултат на това в хокейните мачове ставаме свидетели на много повече отбелязани голове, факт, добре признат от букмейкърите.

Имайте предвид, че общите суми не са ограничени до броя отбелязани голове в мач. Има редица различни събития, предлагани от букмейкърите под формата на хазартни пазари за конкретен мач – например броят отбелязани голове, ударите към вратата, броят на наказателните минути и списъкът продължава безкрайно. Точно както във футбола, най-популярният ПОД / НАД пазар е свързан с общия брой отбелязани голове, при феновете на хокея и спортните залагащи също обичат да предвиждат броя на голове, които ще бъдат отбелязани в една игра.

 

Какво да очакваме от ПОД /НАД пазара в хокея?

В хокея най-често срещаният показател за общ сбор е 4.5 – по-висок от общия показател за футбола, който вече споменахме, че е 2.5. Показател от четири или пет е съвсем нормално в този спорт. Помислете например, че на Световното първенство по хокей на лед през 2021 г. са изиграни 64 мача и в 33 от тях са отбелязани пет или повече гола – това е близо 52% от всички игри, докато останалите мачове са завършили с четири или по-малко гола.

Общият резултат на мача също зависи от лигата, която разглеждаме, разбира се. Националната хокейна лига (NHL) например генерира по-високи числа от Континенталната хокейна лига (KHL) поради редица различни причини. Част от тях е фактът, че полето в Северна Америка е по-тясно от тези в Русия (въпреки че има процес на стесняване там също) и на малките полета има повече възможности за обостряне. Друг важен фактор е, че в НХЛ често прилагат философия с по-атакуващо мислене, докато в КХЛ треньорите на много отбори – дори на най-добрите (да не говорим за умерените) – предпочитат да следват тактиката на изчакване, която влияе върху броя на отбелязаните голове.

Така че, докато в КХЛ всички пазарни линии се въртят около общо 4.5 гола, в НХЛ този показател достига дори до 5.5. Но дори ако това всъщност са най-популярните суми, предлагани от букмейкърите в хокея, които се намират на най-видимите места, играчите винаги могат да намерят повече пазари, на които да залагат, особено ако смятат, че мачът ще има значително различни резултати. Въпреки това, едно важно нещо, което трябва да запомните, е, че в хокея има разлика между общия сбор на мача и общото редовно време. Винаги трябва да обръщате внимание на това, за да няма неприятни изненади по пътя.

Да разгледаме един пример. ЦСКА и Авангард се срещат в мач от КХЛ. Неутрален фен залага на „Общо редовно време НАД 4.5 гола“, тъй като е уверен, че в мача ще бъдат отбелязани поне пет гола. В крайна сметка общият брой голове е пет с победа на ЦСКА, но залогът е загубен. Защо? Тъй като отбелязаните голове в редовното време на мача са били четири и така играчът не печели залога, тъй като самият пети гол бива отбелязан в продълженията.

 

Разновидности на ПОД / НАД пазара в хокейните срещи

Разбира се, живеем в 21 век, така че ще бъде изправени пред много по-голям избор от хокейни пазари. Друг популярен залог в хокея е общият брой наказателни минути, който обаче е малко по-сложен, особено за начинаещи фенове на хокея от скоро. Докато в повечето случаи представянето на отборите може да бъде повече или по-малко ясно, когато става дума за дузпи, ситуацията е динамична и може да се промени бързо, дори с всяка изминала минута. Има някои реални случаи, в които мачове между съперници завършват без никакви нарушение, но има и други игри между отбори от по-ниски класации, където има много голям брой сблъсъци, битки и в резултат на това нарушения.

Да разгледаме пример от Световното първенство и мач на Русия срещу Италия. Потребител залага при избран от него букмейкър на пазара „Общо наказателно време НАД 16.5“, като е уверен, че поради огромната разлика между отборите, Италия няма да може да се справи със своите съперници и ще фаулира много. Италианците обаче дават всичко от себе си и са изгонени само два пъти, а руснаците, неподготвени за подобна съпротива, получават осем изгонвания. Това прави общо десет дузпи и 20 наказателни минути. Залогът е спечелен, макар и самата игра да е преминала по различен сценарий, отколкото залагащият е мислел.

Още едно нещо, което разделя хокея от футбола, е така наречения „power play“. Този термин означава, че на хазартните фенове се предлага още по-голяма променливост на залаганията, тъй като те могат да залагат на броя шайби, които ще бъдат отбелязани с числено предимство или пък ще бъдат пропуснати. За такива залози има лесно достъпна статистика на играта в неравностойни композиции в уебсайтовете на повечето професионални лиги и така можете да направите някакъв собствен анализ, на който да базирате залозите си. Може да се окаже, че най-добрият отбор по силова игра всъщност е използвал това само в половината от игрите си, но го е правил няколко пъти. Или че отборът с най-много загуби, когато играе с играч по-малко във всеки мач, играе винаги грубо и по този начин дава на съперниците си твърде много силови игри.

Да видим пример. Играч залага на „Power Play на общо голове над 1.5“ в мача за Купа Стенли между Монреал и Тампа. В този случай играчът не се интересува от това кой ще отбележи двата гола по време на силова игра или какъв вид допълнителна игра ще бъде това – 5 към 4, 4 към 3 или 5 към 3. Мачът завършва с резултат от 6 – 3, Тампа Бей Лайтнинг печели, но само един гол е отбелязан по време на силова игра. И така, залогът е загубен.

 

Заключение

Има многобройни залози за общи суми, познати още като ПОД / НАД пазари. Те могат да варират от двата за цялата игра, за конкретен отбор или дори за конкретен играч. Това, което е някак общо, е, че коефициентите в двете посоки могат да бъдат близки или дори еднакви – например коефициентът за „Общо по-малко от 4.5 гола“ може да бъде 1.89, а за „Общо над 4.5 гола“ 1.92. В такива случаи трябва да бъдете много внимателни и да направите внимателен анализ, за да направите добър и информиран избор!

 

Прочетете още

Какво представляват ПОД / НАД залозите?
ПОД / НАД залози във футбола
ПОД / НАД залози в баскетбола
ПОД / НАД залози в тениса
Как да залагаме на баскетбол

Автор
Илиян Стефанов
Здравейте, казвам се Илиян и разполагам с приблизително 4 години опит в писането на статии в сферата на хазарта и спорта. Любител съм на хазарта и обичам тръпката, която носи, особено умния хазарт! На ваше разположение съм, за да ви помогна да научите всичко свързано с тази ниша и да можете да правите минимално рискови залози!
Рейтинг на статията
5/5
1 вот