150% бонус за добре дошли от 150 евро
Получете

ПОД / НАД залози в тениса

ПОД / НАД, sportnizalozi.tv

В ранните кръгове на тенис турнирите често има срещи, които изглеждат – поне на хартия – донякъде едностранчиви. Вместо да вземат прекомерни коефициенти за желан играч да спечелят мач, любителите на тенис залагания комбинират няколко фаворити в множествен залог в най-добрите сайтове за тенис залагания. Друга стратегия за залагане на тенис е да се насочите към пазара ПОД / НАД, където можете да залагате на общия брой игри в тенис мач. Точно него ще разгледаме и вв нашата статия днес!

Пазарът на над/под – който обикновено е озаглавен „ПОД / НАД общия брой игри“ – определено трябва да бъде взет под внимание. Тук се потапяме в стратегията за залагане на тенис и разглеждаме нея в детайли. Освен това ще разгледаме и алтернатива на този пазар, който също може да се окаже доста добра опция за допълнителни доходи!

 

ПОД / НАД пазари за залог в тениса

Залозите на тенис под формата на пазара ПОД / НАД са познати още като залагане на общ брой игри в множество сайтове за онлайн залози – букмейкъри. При тях просто залагате дали даден мач от турнир ще продължи НАД или ПОД определен брой игри. Всеки сет може да има максимум 13 игри, като 13-тата игра е позната още като „тайбрейк“, освен ако не е решаващ в определени събития от Големия шлем, когато се изисква разлика от поне две чисти игри(геймове), за да се осигури победа.

При по-лесно и по-често срещано обслужване на подаването в мъжката игра, мач между двама сравнително равностойни играчи ще доведе до праг от 23.5 или 24.5 гейма за най-добра среща от трима. В женската игра, където прекъсванията са по-чести, това число пада до 20.5 или 21.5. Коефициентите за ПОД / НАД пазара обикновено първоначално се повишават, започвайки от 1.85 за всяка страна и те ще се променят в зависимост от обема на залозите.

Някои нови сайтове за залагания ще предлагат алтернативни тенис прагове за ПОД / НАД пазара с по-големи ценови диференциали. Така че мач с коефициент 1.85 от двете страни за 23.5 игри може да бъде оценен като 1.60 за над 20.5 игри и 2.10 за под 20.5 игри.

Залаганията по време на игра започват в началото на мача, като обикновено се предлагат повече опции за праг. С напредването на мача тези коефициенти се променят и е лесно да коригирате своя план за залагане въз основа на това как виждате мача. Ако играч е на върха и изглежда, че е на път към бърза печалба, може да е изгодно да заложите на пазара „ПОД“. По същия начин, ако изглежда като тесен сблъсък, „НАД“ ще бъде вашият избор.

Мачовете, водещи до три сета, обикновено са фатални за залозите „ПОД“. И колкото по-едностранен мач е на хартия, толкова по-малко игри би трябвало – теоретично – да се изискват, за да се реши изходът.

 

Разновидности на ПОД / НАД залозите в тениса

Освен опцията за пазара ПОД / НАД, свързана с геймовете, напълно очаквано е да имате доста голяма разновидност на този пазар. Можете да поставяте Общи залози на Общия брой сетове в един тенис мач, например. Други варианти са общ брой нарушения, общ брой пробиви и т.н.

 

Алтернатива на ПОД / НАД общите залози в тениса

Тенис Мулти залозите са чудесна алтернатива за допълнителен доход от вашите спортни залози. Те представлят точно това, което си представяте! Вие избирате определен брой играчи, които да спечелят съответните им мачове и всички те трябва да бият, за да получите един печеливш мулт залог. Много често може да срещнете този пазар под името Акумулативен залог.

Нека разгледаме и един пример, за да станат нещата по-ясни. Имаме пет мача, завършени в първия ден от основната схема на ATP 500 в Ийстбърн през 2019 г. Фаворитите са с доста ниски коефициенти, както следва: 1.4, 1.8, 1.66, 1.6 и 1.3. Е, ако поставите акумулативен залог всички тези петима фаворити да бият, вашият общ коефициент ще достигне поне 7.5.

За жаллост обаче, Джеймс Милман, оценен с коефициент 1.80, губи мача в третия сет от Фернандо Вердаско. При този случай вашият залог губи изцяло, макар и другите 4-ма тенисисти да са спечелили своите игри. Това са най-големите рискове на мулти залозите, така че трябва да бъдете много внимателни кога и как ги използвате.

Разбира се, можете да приспособите своя тенис множествен залог, за да включите играчи, които смятате, че са надценени, и да изключите тези, които смятате, че се подвизават на повърхността или са извън форма. Но рискът, както при всички мултита, е един играч да ви разочарова. Някои от най-добрите български сайтове за залагания предлагат ACCA застраховка за тенис залози, като Betano е страхотен пример за това. Те ще върнат стойността на вашия залог като безплатен залог, ако единият залог ви подведе, въпреки че вашият акумулативен залог обикновено трябва да съдържа минимум четири/пет залога и да е комбиниран с коефициент от поне 3.00.

 

Финални думи

Препоръчваме ви да започнете с малки суми и да изпробвате този тип пазари, преди да преместите залаганията си на следващото ниво. Не забравяйте, че тенисът не отива никъде за дълго време, така че винаги ще имате много възможности да печелите пари, залагайки на спорта. Няма причина да бързате с нещо. Повтаряме, не бързайте, уверете се, че цялостната ви стратегия е стабилна, работете усилено, направете проучване, което ще ви се отплати в дългосрочен план!

 

Прочетете още

Какво представляват ПОД / НАД залозите?
ПОД / НАД залози във футбола
ПОД / НАД залози в хокея
ПОД / НАД залози в баскетбола
Как да залагаме на баскетбол

Автор
Илиян Стефанов
Здравейте, казвам се Илиян и разполагам с приблизително 4 години опит в писането на статии в сферата на хазарта и спорта. Любител съм на хазарта и обичам тръпката, която носи, особено умния хазарт! На ваше разположение съм, за да ви помогна да научите всичко свързано с тази ниша и да можете да правите минимално рискови залози!
Рейтинг на статията
4/5
1 вот