150% бонус за добре дошли от 150 евро
Получете

Как да залагаме на волейбол?

Последно обновяване на 27 юни, 2023

Като спектакъл, волейболът е забавен спорт за гледане. Той е приобщаващ и е подходящ за всякакви семейства, понеже позволява на мъже, жени и деца да го играят както състезателно, така и за забавление и за поддържане на форма. Това е физически натоварващо и подлага на изпитание дори най-силните спортисти – но е невероятно вълнуващо и изисква огромни умения и фокус.

Въпреки това, нищо не струва, че правилата на волейбола се различават в зависимост от това коя версия на спорта, който играете. Има два основни варианта на волейбола: на закрито и на плажа. Любителите на спортните залагания, които са гледали волейбол на Олимпийските игри, най-вероятно ще са наясно и с двата формата.

Както при всеки спорт, жизненоважно е да научите правилата на волейбола, за да намерите най-добрия начин да залагате на волейбола в бъдеще.

Нека да разгледаме някои от най-важните съвети за залагане на волейбол. С нашето ръководство (и с малка доза късмет) вие за нула време ще станете експерт по волейболни залагания!

Правила на волейбола

Основната цел на волейбола е вашият отбор да отбележи повече точки от другия отбор. Можете да спечелите точки, като успешно вкарате топката в противнокавата част на полето или като принудите противниковата страна да направи грешка.

И двата варианта на волейбол включват два отбора и мрежа – отборите стоят от противоположните страни на мрежата. Играчите могат да използват само ръцете си, за да удрят топката и топката не може да отскача. Най-просто казано, това са основните правила на волейбола.

Мачовете се играят в редица сетове, като всеки сет се определя от определен брой точки. При волейбола на закрито отборът трябва да достигне 25 точки с разлика от две точки, за да спечели сета, докато крайната цел за точки в плажния волейбол е 21 точки.

Освен това, друга основна разлика е, че отборът по волейбол на закрито се състои от шест играчи, докато в плажния волейбол обикновено има само двама играчи на отбор. Този контраст води до ясна промяна в стратегията при различните видове волейбол.

Залагане на волейбол

Когато става въпрос за залагания на волейбол, има много малко разлики между волейбола на закрито и плажния волейбол, с изключение на общите точки, разбира се.

Разгледахме някои от най-популярните пазари, които трябва да имате предвид, когато правите залог на волейбол – ако току-що започвате да залагате на волейбол, това са пазарите за залог, към които да се насочите.

Залагания на волейболни мачове (Краен резултат)

Както е в почти всеки друг спорт, залаганията на мачове са най-лесният и удобен начин за залагане на волейбол. Целта е проста. Намирате състезание, което следите. Разглеждате различните предстоящи мачове и поставяте залог на това кой отбор смятате, че ще победи, като разбира се взимате и предлаганите коефициенти предвид.

С този пазар можете да подкрепите отбора домакин или гост – няма равенства във волейбола, така че това е нещо, което трябва също да имате предвид, когато разглеждате различните коефициенти за волейболни срещи.

Хубавата новина е, че най-различни съвети за залагане на волейбол и коефициенти за големи събития, като Олимпийските игри например, обикновено ще бъдат налични доста преди началото на мачовете, така че винаги можете да научите една идея повече от тях.

Залагане на точки във волейбола (Общо – ПОД / НАД)

Не е тайна, че залозите на общи точки са много популярни и в двете форми на волейбола.

Играчите могат да познаят колко точки ще бъдат отбелязани по време на мач – въпреки че си струва да се помни, че мачовете по волейбол на закрито могат да продължат максимум 5 сета, докато плажният волейбол се играе до 2 спечелени сета (максимум 3 изиграни).

В мач по волейбол на закрито минималният брой точки, които могат да бъдат отбелязани, е 75. Това иначе е известно като перфектната игра и може да се случи само ако отборът спечели с 25 - 0 и в трите сета, което очевидно е много рядко явление.

Един типичен волейболен мач на закрито обикновено завършва с около 136 отбелязани точки. Играчите трябва да имат това предвид, когато залагат на общия брой точки за волейбол.

Ако линията е зададена на Общо 134.5 точки, тази средна стойност може да ви изкуши да заложите на пазара НАД, но не забравяйте да проучите внимателно съветите за залагане на волейбол, преди да се включите.

Хендикап залози във волейбола

Някои коефициенти за залагане на волейбол могат да бъдат едностранни и играчите може да пожелаят да разгледат пазарите за залагания на хендикап, за да подобрят коефициентите.

Тук можете да заложите на големите фаворити да спечелят с -1,5 хендикап, което означава, че ще трябва да спечелят с два чисти сета.

По същия начин, хендикапът от 1,5 на аутсайдерите си струва да се обмисли, ако смятате, че те са надценени. Тук няма значение дали изборът ви губи с един сет или печели мача – така или иначе ще бъде печеливш залог за волейбол.

Залагания на точен резултат във волейбола

Този конкретен тип залог на волейбол е подобен на пазара Краен победител, но вместо да изберете отбора победител, той изисква от вас да подкрепите конкретен резултат.

Така например, можете да подкрепите всеки резултат от 3-0 до 3-2 за волейбол на закрито, докато прогнозирате всеки резултат от 2-0 до 2-1 в плажния волейбол.

Разбира се, имайте предвид, когато залагате на волейбол, че някои букмейкъри ще имат различни начини за назоваване на отборите. Някои ще маркират конкуриращите се отбори като отбори „домакин“ и „гост“, докато други могат да ги етикетират като „отбор 1“ и „отбор 2“.

Разбира се, този пазар има и своите интересни разновидности. Залагащите могат да намерят изкушаващи коефициенти за поставяне на волейболни залози за това дали даден отбор ще спечели конкретен сет ( 1, 2, 3 и т.н.)

Ако ви е трудно да предвидите категоричен победител, но смятате, че даден отбор може да направи бърз старт и да спечелите началото, това може да е точният волейболен залог за вас.

Можете също да залагате на общия брой точки, отбелязани в конкретен залог – това обикновено ще бъде линия, зададена на определена цифра. При волейбола на закрито, тази цифра обикновено е около 41.5 точки, докато при плажния волейбол е малко по-ниска поради споменатата вече разлика в точките, необходими за спечелване на сет.

Залагане на турнири по волейбол

Пазарите за дългосрочни залагания са изключително популярни, когато става въпрос за волейбол, с много играчи, които търсят коефициенти за Олимпийските игри доста преди тяхното реално начало.

Плажният волейбол е особено популярен на Олимпийските игри и играчите, които искат да залагат на волейбол, могат да намерят доста интересни коефициенти, свързани с това събитие.

Преди Олимпиадата повечето коефициенти за залагания на волейбол ще позволят на играчите да залагат на даден отбор да спечели медал, вместо просто да подкрепят категоричен носител на златен медал.

Това е подобно на двупосочния залог (Двоен шанс във футбола) в други спортове и просто дава на играчите допълнителна сигурност със залога на волейбол.

Освен това много турнири по волейбол следват формат на груповата фаза преди фазите на елиминациите и често можете да заложите на това кой волейболен отбор ще излезе / спечели своята група. Ако харесвате сравнително нов отбор, който смятате, че има реални шансове да си спечели груповите фази, макар и после да не може да вземе медал, то този пазар със сигурност е доста добра опция за вас, която непременно трябва да обмислите.

Най-големият турнир по волейбол на закрито е Световното първенство на FIVB, което се провежда на всеки четири години. Междувременно има и Световна купа, макар че тя не е толкова престижна, колкото Световното първенство.

В плажния волейбол Световното първенство по плажен волейбол се провежда на всеки две години, като самите турнири за мъже и жени се провеждат по едно и също време, което ви дава още повече интересни пазари и опции за поставяне на залог на волейбол. Това първенство се счита за върхът на плажния волейбол и със сигурност е шампионат, който не трябва да пренебрегвате, ако обмисляте да поставяте спортни залози на плажен волейбол.

Олимпийските игри обаче са събитието, върху което повечето фенове на спортните залагания се фокусират.

Би било справедливо да се каже, че волейболът е нещо като нишов спорт, но е изключително популярен на Олимпийските игри и всички негови фенове очакват с нетърпение предстоящите игри, за да поставят своите залози.

Автор
Илиян Стефанов
Здравейте, казвам се Илиян и разполагам с приблизително 4 години опит в писането на статии в сферата на хазарта и спорта. Любител съм на хазарта и обичам тръпката, която носи, особено умния хазарт! На ваше разположение съм, за да ви помогна да научите всичко свързано с тази ниша и да можете да правите минимално рискови залози!
Рейтинг на статията
5/5
1 вот
FAQ. Често Задавани Въпроси