150% бонус за добре дошли от 150 евро
Получете

Как да залагаме на MMA?

Последно обновяване на 26 юни, 2023

MMA и UFC отбелязаха експлозивен растеж напоследък и силно популяризираните битки доказаха, че могат да получат също толкова внимание, колкото всяко спортно събитие от голяма лига. Форматът на ММА е доста подходящ за правене на залагания, с разнообразие от резултати и видове пазари, които често са налични за множество битки на вечер. Също така е подобно на залагането на бокс, с изключение на това, че MMA хвърля още няколко променливи на ринга. Научаването за тези тънки разлики може да направи разликата между вълнуваща победа и загуба, когато залагате за първи път на ММА битка.

Най-често срещаните видове ММА залагания

Краен победител

Точно както в други спортове, залагането на краен победител е чисто и просто залог на това кой ще спечели битката. Например, ако коефициентите за краен победител за Макгрегър са 2.50, а за Нурмагомедов 1.59, то е ясно, че Нурмагомедов е фаворит да спечели предстоящия мач. В този ред на мисли, ако направите залог от 100 лв. на Макгрегър и той бие, вие ще имате чиста печалба от 150 лева. Разбира се, фаворитът ще ви донесе доста по-малка печалба. Срещу залог от 100 лева ще спечелите чисти 59 лева.

Определянето на кой боец ​​да заложите в MMA залог Краен победител се свежда до редица фактори. Залагането на аутсайдер може да осигури значителни печалби, ако успее да спечели битка. Помислете за силните и слабите страни на техния стил на битка, всякакви наранявания, с които може да се справят, условията, при които се провежда битката, и всяка подготовка за битка, като усилия, които трябва да положат, за да отговарят на своята тегловна категория за сблъсъка.

Общо кръгове

Общият брой рундове е от типа ПОД / НАД залози, които се основават на броя рундове, които ще продължи битката, преди да бъде обявен победител. Ако букмейкърът определи броя на рундовете на за НАД 2.5 с коефициент 1.71 и битката продължи 3 рунда, ще спечелите 71 лева, ако заложите 100 лева на този пазар.

Като се има предвид малкия брой рундове в MMA и различните стилове на битка на бойците, обикновено не е толкова лесно да се прогнозира с точност. Ако двама отбранителни бойци се бият, битките обикновено ще продължат по-дълго – следователно залозите на пазара НАД може да бъде мъдър избор. Ако мачът е от двама агресивни бойци, залагането на пазара ПОД може да доведе до печеливш залог.

Печеливш метод

Един тип залог, уникален за ММА битките, са залози за това как победителят ще спечели битката. В ММА има три условия за победа: нокаут, предаване и съдийско решение (резултат). За този тип залог не е нужно да предвиждате кой боец ​​ще спечели, а само как ще бъде спечелена битката.

Ето и един пример: Залагате на пазар победа с нокаут в битката между Деметриъс Джонсън и Тайрън Уудли. Коефициентът за този пазар е 2.20. Слагате 100 лева на пазара и Джонсън успява да нокаутра Уудли в последния рунд. Следователно, вашият залог е печеливш, а вие си прибирате чиста печалба от 120 лева.

Ако двамата бойци имат история да издържат пълните три или пет рунда, може да се изплати да заложите на победа след съдийско решение. Ако и двамата бойци са силни нападатели, победата с нокаут може да бъде доста по-мъдър избор.

Множествен залог

Множественият залог поставя залог за възникване на множество изходи от битки и изисква всички резултати да бъдат избрани правилно за победа. Например, ако заложите 100 лева на Дилашоу и Тейт, да спечелят своите предстоящи битки, ще са ви необходими победи и от двамата бойци, за да може вашият залог да се счита за печеливш.

Като се има предвид, че трябва да прогнозирате правилно всеки изход във вашия множествено залог, този тип залози са по-рисков тип ММА залагане, но предлагат значително по-щедри награди.

Фючърси(Дългосрочни залози)

Мислите ли, че Франсис Нгану ще си запази световната титла за тежка категория? Можете да направите дългосрочен залог върху него! Ако коефициентът е 3.50 в момента и заложите 100 лева, можете да спечелите чисти 250 лева, ако Нгану оправдае очакванията Ви и си запази титлата. Фючърсите се предлагат доста преди решението и непрекъснато се коригират, така че ако видите апетитна оферта за вас, бързо се възползвайте!

Подпорни залози

Подпорните залози са допълнителни залози, които могат да бъдат свързани с конкретни резултати в битка в допълнение към общия брой рундове и метода за победа. Битката ще продължи ли под 25 минути? Можете да заложите на това. Широко считани за забавни залози, залозите на реквизит обикновено са достъпни за почти всичко, свързано с битката.

ММА Залагания на живо

Способността да залагате на битка, докато се случва, може да се окаже доста доходоносна. Коефициентите са динамични и ще се актуализират в хода на битката, въз основа на реалното действие. Ако смятате, че Кормие ще нокаутира опонента си, за да прекрати битката, заложете парите си в него, за да спечелите и да извлечете максимално много позитиви от ситуацията.

Най-често срещаните грешки при ММА залозите

Недостатъчно знания за бойците

Познаването на бойците е жизненоважно за определяне на това кой и как може да победи. Проучете миналото им представяне в сравнение с подобни бойци, опознайте силните и слабите страни на техните стилове на битка и вземете предвид елементи като местоположението на битката и тяхното физическо състояние.

Твърде често правене на залози на фаворити

Залагането на фаворит в битка обикновено предлага много малко предимство по отношение на печалбите. Ако познавате добре бойците и виждате възможности, можете да спечелите много повече, ако аутсайдерът успее да спечели неочаквно битката.

Лошо управление на вашия банкрол

Преди да направите първия си залог, заделете сума пари, която да служи само и единствено за вашия банкрол. Най-бързият начин да загубите този банкрол е лошото му управление. Не преследвайте загуби (залагайки повече, отколкото обикновено), само за да компенсирате една загуба. Не ставайте и алчни, ако случайно се озовете в печеливша серия.

Избор на грешен спортен букмейкър

Печалбите са пряко свързани със заплащането от букмейкъра. Е, за да сте сигурни, че хазартният оператор ще ви изплати всичко, е много важно да използвате само надеждни онлайн букмейкъри. Уверете се, че сте избрали реномиран спортен букмейкър със сигурна платформа за залагания.

Съвети от експерти за поставяне на ММА залози

Ръководство за стратегия за ММА залагания не би било пълно без изброяване на някои експертни съвети! Нашите експерти излязоха с няколко съвета, пряко свързани със стратегиите за ММА залагания. Чувствайте се свободни да ги разгледате по-долу!

  1. Използвайте онлайн букмейкър, който предоставя широк спектър от ММА коефициенти

Днес съществуват повече онлайн сайтове за ММА залагания от всякога. Някои може да се изкушат да се присъединят към първия сайт, който видят, който предлага страхотен бонус за добре дошли. Не правете тази грешка! Отделете малко време, за да намерите страхотна платформа за онлайн залагания, предоставяща огромен набор от различни коефициенти за ММА залагания.

  1. Бъдете в крак с новините за ММА

Смесените бойни изкуства постоянно се превърнаха в един от най-популярните спортове в света. В резултат на това, има огромно количество медийно внимание, отделено на този спорт. Бъдете в крак с новините за ММА и използвайте тези новини във вашите собствени онлайн стратегии за ММА залагания. Това включва всякакви новини, особено за контузии на даден боец!

  1. Прегледайте всеки аспект на битката, преди да заложите на нея

ММА вероятно е най-сложният боен спорт в света. Той включва комбинация от различни бойни изкуства, което означава, че има огромен брой начини, по които бойците могат да спечелят. Не забравяйте да прекарате известно време в проучване на всеки аспект на битката, преди да решите да заложите от собствените си пари за нея.

  1. Възползвайте се от възможностите на аутсайдерите

В случай, че тази страница не е изяснила достатъчно ясно, винаги е разумно да се възползвате от възможностите на аутсайдерите. Те не винаги са лесни за забелязване. Често те могат да бъдат забелязани с бойци, които първи дебютират в UFC. Бъдете на щрек за страхотни коефициенти за аутсайдери, тъй като те предлагат най-добрите шансове наистина да спечелите големи суми, правейки ММА залози онлайн.

  1. Стойте далеч от ММА залозите в тежка категория

Това не е общо изявление. Може да има моменти, в които може да е разумно да залагате на двубой в тежка категория, предлагащ страхотни коефициенти. Битките в тежка категория обаче са известни като непредсказуеми и могат да приключат само за един миг. Най-общо казано, интелигентната стратегия за ММА залагания е да избягвате залагането на тежка категория.

Автор
Илиян Стефанов
Здравейте, казвам се Илиян и разполагам с приблизително 4 години опит в писането на статии в сферата на хазарта и спорта. Любител съм на хазарта и обичам тръпката, която носи, особено умния хазарт! На ваше разположение съм, за да ви помогна да научите всичко свързано с тази ниша и да можете да правите минимално рискови залози!
Рейтинг на статията
4/5
1 вот
FAQ. Често Задавани Въпроси