150% бонус за добре дошли от 150 евро
Получете

Залагане на изхода от спортно събитие в спортните онлайн букмейкъри

Букмейкъри, sportnizalozi.tv

Едно от първите неща, които идват на ум, когато говорим за онлайн букмейкъри и залагания, е да предвидим кой ще бъде победителят в даден мач. Това не е изненадващо и оправдава факта, че така наречените залози за резултат в повечето случаи са най-популярните пазари за залог, независимо от спорта. Освен това, фактът, че са много прости и ясни, допълнително увеличава популярността им в световен мащаб, особено сред начинаещите играчи, които се опитват да направят първите си прогнози върху тях.

Няма изискване за специални познания или изучаване на нови концепции и термини, когато става дума за залагане на Краен резултат / Краен победител. В повечето спортове, включително футбол, баскетбол и хокей, има три възможни изхода, които са представени в списъците на онлайн букмейкърите по следния начин:

  • 1 – победа за отбора домакин;
  • X – равенство в редовното време;
  • 2 – победа за гостуващия отбор;

Мач, провеждащ се в страната или територията на даден отбор, не означава непременно, че този отбор е отборът домакин. Например, докато финалът на Европейското първенство по футбол между Англия и Италия се проведе на стадион Уембли в Лондон, италианците формално бяха домакини на мача.

И така, в линията на букмейкъра „1 (3.22 коефициент) X (2.95 коефициент) 2 (2.62 коефициент)“ залагането на първия отбор с коефициент 3.22 означава залагане на победата на Италия в редовното време, докато залагането на втория отбор с коефициент 2.62 означава залог за победа на Англия в редовното време.

В някои спортове, като тениса или волейбола, няма равен резултат. В такива случаи букмейкърите предлагат само два възможни изхода за залагане – победа на домакините или победа на гостите. В други спортове, като футбола, равенството в редовното време може да доведе до продължения и/или дузпи. В този случай букмейкърите предлагат две опции за изясняване на резултата с различни коефициенти: първата опция е 1X2, която се отнася за редовното време и втората опция е 12, която се отнася за целия мач (включително продължения и/или дузпи). Коефициентите във втория вариант ще бъдат по-ниски в сравнение с първия, класически залог за резултат.

Това трябва да се има предвид при залагане на хокей – ако няма индикация за други спецификации, залозите за резултата се отнасят само и единствено за редовното време. Ако искате да играете на сигурно и да намалите риска, винаги можете да залагате на победителя в цялата игра. Такива залози обикновено се намират в списъка на букмейкърите точно под класическата линия 1X2 и се наричат ​​„Краен победител“ или „Продължение (DW) и Победа при надиграване (B)“.

Да видим един пример, за да изясним нещата: Фен залага на „Крайната победа на ЦСКА“ в мача от КХЛ между ЦСКА и СКА, тъй като иска да го играе по-сигурно и да намали възможно най-много риска от загуба. Мачът завършва с победа на тима от Москва с 2 – 0 и така залогът е спечелен. Но победата е по-малка, защото коефициентът за крайна победа (за целия мач) винаги е по-нисък от коефициента за победа в редовното време на мача.

 

Залагане на двоен резултат

Букмейкърите предлагат друг много интересен и лесен залог за резултат, двойният резултат (познат по-добре под името Двоен шанс). Тук имате възможност да комбинирате два залога за изхода в редовното време на мача. Има три налични залога:

  • 1X – победа или равенство на отбора домакин в редовното време (известно още като „първият отбор няма да загуби“);
  • 12 – победа на отбора домакин или отбора гост в редовното време, без равенство;
  • 2X – победа или равенство на отбора гост в редовното време (известно също като „вторият отбор няма да загуби“).

Такъв тип спортен пазар е подходящ, когато е вероятно аутсайдер да отнеме точки от фаворита, но освен това се използва рядко, тъй като коефициентите са по-ниски – например коефициентът за 1X ще бъде по-нисък в сравнение с коефициентите за победа на домакините в редовното време.

Да видим един пример, за да изясним нещата: Фен залага на спортния пазар 2X в мача от първенството на българската Първа ефбет лига между ЦСКА София и Черно Море, вярвайки, че това ще бъде доста труден мач за ЦСКА. Мачът завършва при краен резултат 2 – 2 и залогът е спечелен, тъй като 2X означава, че или Черно Море трябва да спечели, или мачът трябва да завърши наравно в редовното време.

 

Резултатът се основава на n-тия брой изиграни минути / полувреме

Залозите за резултати не са ограничени до целия мач или редовното време на мача. Може да има залози за резултати, например за първо или второ полувреме, които като цяло са еднакво популярни, особено след като има някои отбори, които са много по-активни и ефективни през първото полувреме, но се провалят поради една или друга причина през второто полувреме. И отново, има и някои отбори, които започват доста бавно, с колебание, но след това с напредването на мача възприемат по-агресивна тактика. Има лесно достъпна статистика за такива проблеми, така че можете да прочетете и анализирате, преди да направите залог.

Друг вид залагания за резултати са тези, които се отнасят за определен период от време в мач. Такъв залог се нарича „Междинен резултат“ или „Резултат за изиграна минута“. Често букмейкърите предлагат няколко интервала от време. Например във футбола това може да бъде: „От 1-ва до 15-та минута“ или „От 75-та до 90-та минута“. Тук трябва да предвидите победителя от конкретния посочен сегмент от мача, независимо дали в края на мача има друг реален победител.

Да видим един пример, за да изясним нещата: Фен на Барселона знае, че отборът му често е неефективен през първото полувреме срещу отбори аутсайдери, но в края на второто полувреме отборът става по-твърд и отбелязва победния гол. И така, той залага на „Резултат 75-90 минути – W2“ в мача от испанското първенство между Ейбар и Барселона и очаква тимът на Барселона да бъде по-силен в този сегмент от играта. Мачът завърши с победа на Барселона с 0 – 1, когато Антоан Гризман отбеляза единствения гол в 81-ата минута. И така, залогът бива уреден като печеливш, тъй като Барселона бележи гол в периода от 75-ата до 90-ата минута и в този сегмент е с гол преднина.

 

Неща, които трябва да имате предвид, когато залагате на краен резултат от мача

Въпреки че всичко изглежда доста просто – нужно е само да предскажете изхода от мача, да направите залог и да спечелите или да загубите, в действителност е една идея по-сложно. Букмейкърите използват сложни системи за анализ на мачове и поради тази причина коефициентите в повечето случаи отговарят на всяка ситуация.

Коефициентите за фаворити обикновено са доста ниски, но това не означава гарантирана и сигурна победа. Някои се опитват да увеличат коефициентите, като използват „експресни“ залози за фаворитите, но както споменахме по-горе, понякога може да има неочаквани резултати. Например, докато никой не очакваше Чехия да победи Холандия на 1/8 финалите на Европейското първенство, националите на Чехия го направиха за огромна изненада на всички.

Нека не забравяме, че има и друга крайност, където човек се опитва постоянно да предвиди кой аутсайдер ще успее да се опълчи като хората и ще победи фаворита. Ако всичко беше толкова просто, тогава букмейкърите щяха да са фалирали отдавна. Трябва да правите залози внимателно и разумно, особено след като в наши дни има много налична информация, която можете да използвате напълно безплатно, за да анализирате и да залагате съответно както на залагания за резултат, така и на други видове спортни пазари за онлайн залози.

Автор
Илиян Стефанов
Здравейте, казвам се Илиян и разполагам с приблизително 4 години опит в писането на статии в сферата на хазарта и спорта. Любител съм на хазарта и обичам тръпката, която носи, особено умния хазарт! На ваше разположение съм, за да ви помогна да научите всичко свързано с тази ниша и да можете да правите минимално рискови залози!
Рейтинг на статията
3.5/5
2 вота