150% бонус за добре дошли от 150 евро
Получете

Правила на европейския хендикап

Европейски Хендикап, sportnizalozi.tv

Често има несъответствие в коефициентите, когато мач включва два отбора, които са далеч един от друг по отношение на качество, сили и представяне. За да разрешат това затруднение, онлайн букмейкърите въведоха специфичния пазар Европейски хендикап. По този начин коефициентите, свързани със залозите, са по-привлекателни, особено тези за отбора, който се очаква да победи.

Заедно с този тип залози идват и определени правила. Като цяло правилата се въртят около балансирането на коефициентите както за отбора фаворит, така и за отбора аутсайдер. Този набор от насоки помага да се управляват залозите на европейски хендикап и тази статия предоставя изчерпателно потапяне в ключовите подробности.

 

Разбиране на правилата за европейски хендикап

Имането на ясна представа за какво е този тип залог и цялостното му разбиране може да изглежда трудно на пръв поглед. Напротив, всъщност е доста просто, особено с коефициентите – и +, които характеризират залозите. Човек просто трябва да разбере логиката.

Букмейкърите балансират коефициентите, като добавят европейски хендикап, който идва като цяло число със знак + или -. Отборът с „-“ е фаворит, но е поставен в неизгодно положение, тъй като трябва да победи съперника си(аутсайдера) с един гол повече от посоченото цяло число.

По пътя на логиката, отборът аутсайдер получава предимство, изразено под знака „+“. Той започва мача с предимство от посочения брой голове или точки, стоящ зад знака „+“. За да разберете напълно идеята нека разгледаме един прост пример.

 

Пример за европейски хендикап залог

Помислете за мач от испанската Ла Лига между Реал Мадрид и РКД Майорка. Реал Мадрид е явен фаворит за победата. Фаворизирането се основава на няколко причини като качеството на играчите, финансовото състояние на клуба, профила на треньора, текущата форма и т.н.

В горния случай, следвайки нормалния пазар 1Х2, коефициентите за победа на Реал Мадрид най-вероятно биха били много незначителни. Следователно, за да могат залагащтие да направят значителна печалба, те ще трябва да направят по-рисков залог.

С Европейския хендикап, от друга страна, играчите могат да получат по-високи коефициенти за залагане на Реал Мадрид. Но по-големите коефициенти имат своята цена. Букмейкърите биха могли да предложат линият на европейски хендикап, например – 2. Тук Реал Мадрид трябва да спечели мача с повече от 2 гола, за да спечели залога. Това означава поне голова разлика от 3.

Така стигаме и до правилата на Европейския хендикап, които основно ви казват кога вашият залог печели и кога е загубен.

 

Правила на европейския хендикап

Вземайки предишния пример за Реал Мадрид (-2) срещу Майорка (+2):

  • Вашият залог за Реал Мадрид – 2 е печеливш, когато Реал Мадрид спечели с 3 или повече гола
  • Вашият залог за Майорка + 2 е печеливш, когато Майорка спечели мача, направи равенство или загуби само с 1 гол

Имайте предвид, че за разлика от азиатския хендикап, при европейски хендикап е възможно да се получи равенство. И така, в този ред на мисли, може да очаквате трети резултат:

  • Ако решите да направите залог за Равенство + 2, то той би бил печеливш, когато Майорка загуби с точно 2 гола, което е същото като победа за Реал Мадрид с точно 2 гола.

Този 3-посочен залог важи и за други спортове, освен футбола. В тези спортове обаче хендикапът се основава на други елементи, а не само на голове. В баскетбола се основава на отбелязани точки, а в тениса – на спечелените геймове или сетове. Можете също да намерите опции за европейски хендикап за волейбол, хандбал, бейзбол и понякога дори американски футбол.

Автор
Илиян Стефанов
Здравейте, казвам се Илиян и разполагам с приблизително 4 години опит в писането на статии в сферата на хазарта и спорта. Любител съм на хазарта и обичам тръпката, която носи, особено умния хазарт! На ваше разположение съм, за да ви помогна да научите всичко свързано с тази ниша и да можете да правите минимално рискови залози!
Рейтинг на статията
4/5
1 вот