150% бонус за добре дошли от 150 евро
Получете

Какво представлява таблицата за европейски хендикап?

Европейски Хендикап, sportnizalozi.tv

Светът на онлайн залаганията направи множество скокове и премина нечувани граници през годините. Вече можете да поставите залог на най-различни пазари, като Европейският хендикап е сред тези, които се открояват.

Този тип залог е подобен на азиатския хендикап, но с няколко съществени разлики. Европейският хендикап е 3-посочен тип залог, който цели да приравни разликата в коефициентите между два отбора.

Таблицата за европейски хендикап се предлага под формата на цяло число, извадено или добавено съответно към отбора фаворит или отбора аутсайдер. Тук най-важна е линията за голова / точкова разлика, поставена от букмейкъра. Основната цел на този вид залог е да увеличи коефициентите в таблицата за европейски хендикап в полза на фаворита.

 

Структура на европейския хендикап

Повечето онлайн букмейкъри предлагат множество игри и няколко вида залози. Всеки от тях се предлага в уникални форми, така че залагащите да могат да ги идентифицират веднага.

Залогът за европейски хендикап се появява като отбор А (- цяло число) – Равенство (- цяло число) – отбор Б (+ цяло число).

Знакът „-“ пред целите числа е, че играта започва с недостатък цялото число, което е броят на голове, с който  отборът фаворит изостава. От друга страна, аутсайдерът получава знака +, който показва, че докато губят с голова разлика по-малко от определеното цяло число, залогът е спечелен. Аутсайдерът също печели, ако играта завърши наравно или ако спечели категорично мача.

Освен че увеличават коефициентите за залагане на фаворит, правилата за европейски хендикап създават и баланс, като намаляват коефициента за аутсайдера.

Докато залагащите могат да се научат как да четат тези залози правилно, таблицата за европейски хендикап улеснява виждането на потенциалния резултат от вашия залог въз основа на резултата от мача. Ето таблица с някои от най-често срещаните EH стойности за отбора домакин или гост.

Линия на хендикапа

Резултат от мача

Победа с 4 гола

Победа с 3 голаПобеда с 2 голаПобеда с 1 голРавенствоЗагуба с 1 голЗагуба с 2 голаЗагуба с 3 гола

Загуба с 4 гола

+ 4

ПобедаПобедаПобедаПобедаПобедаПобедаПобедаПобедаЗагуба
+ 3ПобедаПобедаПобедаПобедаПобедаПобедаПобедаЗагуба

Загуба

+ 2

ПобедаПобедаПобедаПобедаПобедаПобедаЗагубаЗагубаЗагуба

+ 1

ПобедаПобедаПобедаПобедаПобедаЗагубаЗагубаЗагубаЗагуба

– 1

ПобедаПобедаПобедаЗагубаЗагубаЗагубаЗагубаЗагубаЗагуба
– 2ПобедаПобедаЗагубаЗагубаЗагубаЗагубаЗагубаЗагуба

Загуба

– 3ПобедаЗагубаЗагубаЗагубаЗагубаЗагубаЗагубаЗагуба

Загуба

– 4ЗагубаЗагубаЗагубаЗагубаЗагубаЗагубаЗагубаЗагуба

Загуба

Равенство е възможен изход при пазара Европейски хендикап. Поставен залог за равенство печели, ако отборите спечелят и загубят с посоченото цяло число. Ето преглед на таблицата:

Линия на хендикапа

Резултат от мача за Отбор А
Победа с 4 голаПобеда с 3 голаПобеда с 2 голаПобеда с 1 голРавенствоЗагуба с 1 голЗагуба с 2 голаЗагуба с 3 гола

Загуба с 4 гола

Равенство + 4

ЗагубаЗагубаЗагубаЗагубаЗагубаЗагубаЗагубаЗагубаПобеда

Равенство + 3

ЗагубаЗагубаЗагубаЗагубаЗагубаЗагубаЗагубаПобедаЗагуба

Равенство + 2

ЗагубаЗагубаЗагубаЗагубаЗагубаЗагубаПобедаЗагуба

Загуба

Равенство + 1ЗагубаЗагубаЗагубаЗагубаЗагубаПобедаЗагубаЗагуба

Загуба

Равенство – 1ЗагубаЗагубаЗагубаПобедаЗагубаЗагубаЗагубаЗагуба

Загуба

Равенство – 2

ЗагубаЗагубаПобедаЗагубаЗагубаЗагубаЗагубаЗагубаЗагуба

Равенство – 3

ЗагубаПобедаЗагубаЗагубаЗагубаЗагубаЗагубаЗагуба

Загуба

Равенство – 4ПобедаЗагубаЗагубаЗагубаЗагубаЗагубаЗагубаЗагуба

Загуба

 

Пример за европейски хендикап

Нека се отправим към българската Ефбет лига и да си харесаме някой мач от там. Например мач между най-успешния отбор в историята на лигата Лудогорец и по-малък отбор като Царско Село. Поради изключително високата тенденция на Лудогорец да печели, коефициентите за чиста победа биха били много незначителни. Могат да бъде в диапазона от 1.10 до 1.25. Тези коефициенти са твърде ниски, за да привлекат вниманието на когото и да е да заложи на мача в полза на Лудогорец. Така че букмейкърът е по-добре да пропусне опцията. Тук влиза в действие залогът за европейски хендикап.

Например, ако поставите EH – 3 в полза на Лудогорец, отборът ще трябва да победи противника с поне 4 гола, за да спечели. Ако головата разлика е 3, хендикапът изравнява резултата в равенство, което означава, че губите залога си.

 

Разлика между азиатски и европейски хендикап

Казано по-просто, европейският хендикап е структуриран по 3 начина, докато азиатският хендикап е структуриран само по 2 начина. За азиатски хендикап, в случай на равенство, залогът се възстановява, тъй като залогът се счита за невалиден (Push). От друга страна, с европейския хендикап вариант, залагащият все още може да загуби залога си в случай на равенство. Тук залогът за равенство е отделен резултат с отделни коефициенти.

Индекси, на които да обърнете внимание, когато отивате за залагания на европейски хендикап:

  • Текуща форма на отборите
  • Историята на двата клуба
  • Рекорди за срещи като домакини / гости

Кога да изберете европейски хендикап

  • Когато има огромна разлика в силите на двата отбора
  • Когато отборът фаворит има силна офанзивна сила и рекорд с висок резултат
  • Когато отборът аутсайдер има лоши резултати в поддържането на чисти листове
  • Когато отборът фаворит току-що идва от шокиращо поражение и очаква с нетърпение да си „отмъсти“ или да се докаже пред феновете

Подкрепяйки по-слабия отбор, търсете мачове, в които фаворитът е изправен пред основен източник на деморализация. Например, когато някои от техните ключови играчи са контузени или отстранени, или ако има проблем между треньора и играчите.

 

Заключение

Европейският хендикап е много популярен и много възнаграждаващ вид пазар за спортни залози. Освен това е често срещан и атрактивен поради резултата от „равенство“, който включва, за разлика от азиатския хендикап. Тази стратегия за залагане е по-надеждна, когато мачът е между двама опоненти с драстични разлики в силите. По този начин има голям шанс да избегнете случайно равенство, което да издъни залога ви!

Автор
Илиян Стефанов
Здравейте, казвам се Илиян и разполагам с приблизително 4 години опит в писането на статии в сферата на хазарта и спорта. Любител съм на хазарта и обичам тръпката, която носи, особено умния хазарт! На ваше разположение съм, за да ви помогна да научите всичко свързано с тази ниша и да можете да правите минимално рискови залози!
Рейтинг на статията
4/5
1 вот