150% бонус за добре дошли от 150 евро
Получете

Какво означава + 1 / – 1 европейски хендикап?

Европейски Хендикап, sportnizalozi.tv

Европейски хендикап + 1 / – 1 е залог, който поставя отбора фаворит с дефицит от 1 гол или отбора аутсайдер с предимство от 1 гол. По обичайния начин букмейкърът задава резултатна линия или марж, които и двата отбора трябва да покрият, за да спечели залога от двете страни. В този случай маржът е един гол. Този вид европейски хендикап се използва за премахване на огромната разлика в коефициентите в даден мач, в който един от отборите е значително по-силен.

Ето пример, за да онагледим нещата по-добре:

Представете си мач между Манчестър Юнайтед срещу Мидълзбро. Смятайки Ман Юнайтед за по-добрия отбор, букмейкърите биха могли да дадат на червените дяволи начален недостатък от – 1 гол, докато отборът на Мидълзбро започва с предимство от +1 гол. Манчестър Юнайтед трябва да спечели с поне два гола, докато Мидълзбро трябва да загуби с по-малко от един гол, за да бъдат вашите залози печеливши.

За разлика от двупосочния азиатски хендикап, европейският вариант позволява три възможни изхода, като третият е под формата на равенство. Обикновено в букмейкърите опциите за този пазар се предлагат по следния начин:

 • EH 1 (хендикап)
 • EH X (хендикап)
 • EH 2 (хендикап)

Равенство при EH (Европейски хендикап) не се отнася до равенство в резултата от мача, а до равенство, съответстващо на резултатната хендикап линия, зададена от букмейкъра. По принцип равенството се получава, когато броят на отбелязаните или допуснати голове съвпада точно със зададемата стойност от резултатната линия.

Така че въз основа на горния пример, залогът за равенство ще бъде печеливш, когато Ман Юнайтед победят Мидълзбро с точно един гол. Това би било същото като загубата на Мидълзбро с точно един гол.

 

Какво означава – 1 европейски хендикап?

Хендикапът с отрицателен коефициент е свързан винаги с отбора фаворит в срещата. Поставен залог на пазара европейски хендикап – 1 за Манчестър Юнайтед означава, че:

 • Ако отборът спечели с 2 или повече, вашият залог печели.
 • Ако отборът спечели с 1 гол, направи равенство или загуби, вашият залог губи.

 

Какво означава + 1 европейски хендикап?

Европейският хендикап с положителен коефициент е пряко свързан с отбора аутсайдер. Залог на пазара европейски хендикап + 1 за Мидълзбро би означавал, че:

 • Ако отборът спечели или направи равен, вашият залог печели.
 • Ако отборът загуби с 1 или повече гола, вашият залог губи.

 

Какво означава равенство в европейския хендикап?

Европейският хендикап за равенство може да бъде зададен какток като отрицателн показател, така и като положителен:

 • Ако Ман Юнайтед спечели с 1 гол, поставен залог за равенство е печеливш.
 • Ако Мидълзбро загуби с 1 гол, поставен залог за равенство е печеливш.
 • При всеки друг изход, поставен залог за равенство е губещ.

Ето общ преглед, извлечен от таблицата за европейски хендикап:

Линия на Европейския хендикапПечели с 2 или повече голаПечели с 1 голРавенствоГуби с 1 голГуби с 2 или повече гола
ЕH ( – 1 )ПобедаЗагубаЗагубаЗагубаЗагуба
ЕH ( + 1 )ПобедаПобедаПобедаЗагубаЗагуба
ЕH РавенствоЗагубаПобедаЗагубаПобедаЗагуба

 

Обяснение на възможните резултати от европейски хендикап 1

Има три възможни изхода, когато поставяте залог на европейски хендикап 1:

 • Победа: Избраният отбор покрива резултатната линия.
 • Равенство: Резултатът е точно на границата на резултатната линия.
 • Загуба: Избраният отбор не покрива резултатната линия.

 

Направете още днес вашите + 1 / – 1 европейски хендикап залози

В нашата кратка статия се опитахме да ви обясним възможно най-подробно и най-лесно всичко, свързано с европейски хендикап + / – 1. Благодарение на извлечението от диаграмата, можете да си направите ясно равносметка дали вашият залог ще бъде печеливш или губещ без нуждата да се ровите в различни онлайн европейски хендикап калкулатори за залози. Подобно на другите европейски хендикап пазари, европейски хендикап 1 залог предлага доста добра възможност за печалба и по-висок шанс за бъдеща възвръщаемост на вашите инвестициите с течение на времето, стига да използвате пазара разумно!

Автор
Илиян Стефанов
Здравейте, казвам се Илиян и разполагам с приблизително 4 години опит в писането на статии в сферата на хазарта и спорта. Любител съм на хазарта и обичам тръпката, която носи, особено умния хазарт! На ваше разположение съм, за да ви помогна да научите всичко свързано с тази ниша и да можете да правите минимално рискови залози!
Рейтинг на статията
4/5
1 вот