150% бонус за добре дошли от 150 евро
Получете

Как да залагаме на хандбал?

Хандбал, sportnizalozi.tv

Залозите на хандбал могат да бъдат много печеливши, въпреки че са една от най-малко популярните дисциплини за спортни залагания. Доброто познаване на играта и солидната стратегия за залагане са само две неща, които могат да помогнат и да повишат значително вашето ниво на успех. Намирането на успех в дългосрочен план не е лесен процес, но със сигурност е постижим, ако се прилагат правилно няколко тактики и стратегии. В това ръководство ще очертаем какво точно включват залаганията на хандбал, както и ще разгледаме съвети и стратегии, които ще са ви полезни за оформянето на вашата печеливша стратегия за залог на хандбал.

 

Какво представлява залог на хандбал?

Залаганията на хандбал би следвало да са доста лесни за разбиране, особено ако вече сте запознати донякъде с пазарите на залагания. Хандбален мач се играе между два отбора с 6 играчи настрана, като самата игра се състои от две полувремена по 15 минути с много малка почивка между полувремената. Игрите обикновено са с висок резултат, което може да доведе до игри с екшън, който екшън може да ви помогне да си обясните нарастващата популярност на спорта.

 

Как да четете правилно коефициентите за залог на хандбал?

Четенето на коефициентите за хандбални залагания не би следвало да ви е проблем, ако изобщо сте запознати с това как работят пазарите на залагания в Европа и в България.

Тъй като хандбалът се играе предимно в Европа, най-вероятно е да видите залози за хандбал да се предлагат само в европейските сайтове за залагания, каквито са и българските букмейкъри. Затова трябва да се запознаете с десетичните коефициенти, които са представени като десетични числа. Десетичните коефициенти може би са най-лесните за разбиране. Всичко, което трябва да направите, за да изчислите потенциалното си изплащане, е да умножите залога си по коефициентите, които сте избрали.

Например, ако сте заложили 20 лева при коефициент 3.0, ще видите възвръщаемост от 60 лева (20 * 3.00 = 60.00), ако вашият залог е успешен, разбира се. Това ще доведе до чиста печалба от 40 лева.

 

Пазари: Видове залози на хандбал

В рамките на хандбалните залагания има няколко пазара, на които можете да направите залог. Традиционно букмейкърите дълго време позволяваха на играчите да залагат само на резултата от дадено събитие, но през последното десетилетие хазартната индустрия се развила толкова много, че можете да залагате на по-конкретни резултати, отколкото се случват в хандбалните игри. Някои от тези пазари са идеални за използване и прилагане на разработени стратегии за залагане.

Победител в лигата

Има доста популярни хандбални лиги, предимно в цяла Европа и е възможно да се заложи на евентуален победител в такива лиги. Този залог ще бъде с дългосрочна перспектива, тъй като сезоните отнемат около 9 месеца, за да завършат, въпреки че това варира в зависимост от лигата. При някои събития като Олимпийските игри турнирът ще приключи след няколко седмици.

Пример: Отбор А да спечели лигата. Коефициент: 3.5, Залог: 20 лева, Възвръщаемост: 75 лева, Печалба: 55 лева

Победител в мача

Залагането на победителя в хандбала е един от най-лесните за разбиране залози. В хандбален мач участват два отбора и само един от тях може да спечели. Равенство също е възможно в хандбала, но се случва много рядко поради естеството на играта с високи резултати.

Пример: Отбор А да спечели мача. Коефициент: 1.7, Залог: 10 лева, Възвръщаемост: 17 лева, Печалба: 7 лева

Хендикап залози в хандбала

Залогът на хендикап в хандбала означава, че един отбор ще трябва или да спечели, или да не загуби играта с предварително определена разлика. Тази разлика се нарична линия на хендикапа и ще бъде обозначено със знак + или . Ако отборът има знак + след името си, той може да загуби с числото, което следва този символ. По същия начин, ако отборът има – след името си, той ще трябва да спечели играта с повече от числото, следващо този символ.

Пример: Отбор А за победа (+6). Краен резултат, отбор А 15 срещу отбор Б 20. Макар отбор А да е загубил реално срещата по точки, според хендикап линията, той получава 6 точки бонус, като крайният резултат се определя на 21 – 20 в полза на отбор А. Това означава, че поставеният хендикап залог (+6 за отбор А) е печеливш.

Печеливш марж

В хандбала е възможно да се залага с колко ще спечели даден отбор. Това почти винаги ще бъде под формата на общ залог от вида НАД / ПОД. Ако числото е Над или Под избраната от вас сума, вие ще спечелите своя залог.

Пример: Отбор А да спечели с 10+ точки. Краен резултат, отбор A,27 точки срещу отбор B, 19. В този случай отборът, на който сте заложили, не е успял да спечели с 10 или повече гола. Това за съжаление би довело до губещ залог.

Общо голове

В хандбала можете да заложите колко гола очаквате да видите в мача. Поради естеството на играта с високи резултати, наличните опции често ще бъдат в рамките на определен кадър, например 1-10, 11-20, 21-30 и т.н.

Пример: Общ брой голове в мача. 41-50, краен резултат: отбор А, 23 срещу отбор Б, 22. В този случай общият брой отбелязани голове в играта възлиза на общо 45. Следователно това би довело до печеливш залог.

Залози на предложения

Залозите на предложение се отнасят до вид залог, който се счита за по-точен залог в играта на хандбал. Технически няма ограничения за това, което букмейкърът може да предложи тук, но очевидните примери включват броя голове, които даден играч ще отбележи и избора на голмайстор в играта.

Пример: Играч А да бъде голмайстор в играта. Коефициент: 2.5, Залог: 10 лева, Възвръщаемост: 25 лева, Печалба: 15 лева.

 

Най-известни турнири по хандбал

Хандбалът през последните години се превърна в популярен спорт, като любителите на спорта се привличат към него заради сръчността, която изисква за отбелязване на голове, и естеството на мачовете с високи резултати. Частите на света, където спортът остава най-популярен, са Унгария, Франция, Германия и скандинавските страни.

Популярността на спорта нарасна по време на Световната купа, проведена през 2019 г., и сега има редица залагащи, които залагат на бързо развиващия се спорт. Неотдавнашното световно първенство през 2021 г. придоби масова популярност, като милиони спортни фенове го гледаха по телевизията. Победителите в този турнир бяха Дания, а Швеция остана втора.

По-долу е даден списък с някои от най-популярните хандбални състезания в света.

EHF Шампионска лига

EHF Шампионска лига е световноизвестно клубно хандбално състезание в Европа. В него участват всички водещи отбори от водещите европейски страни. Състезанието се организира и управлява от EHF ежегодно. EHF организира и турнири за жени, които следват подобна структура.

EHF Шампионската лига обикновено е разделена на пет основни етапа. Въз основа на класирането в списъка си с критерии и списъка на националните федерации, отборите могат да се присъединят към състезанието или в груповата фаза, или в квалификационната фаза.

Световно първенство по хандбал на IHF

Международната федерация по хандбал е отговорна за организирането на Световното първенство по хандбал за мъже заедно със Световното първенство по хандбал за жени.

В проведените двадесет и седем световни първенства по хандбал за мъже единадесет държави спечелиха титлата. Франция се наложи най-много, като си осигури шест титли.

По отношение на Световното първенство по хандбал за жени, най-много титли са осигурени от Русия, като най-много титли отиват в Холандия.

Олимпийски хандбал

Хандбалът е един от спортовете, които се провеждат на летните олимпийски игри. 12 женски, както и 12 мъжки отбора, се борят един срещу друг, за да спечелят заветния златен медал.

Първоначално хандбалните турнири на Олимпиадата трябваше да се проведат през 2020 г. в Токио, Япония (страна домакин на Олимпийските игри 2020 и 2021 г.), но бяха отложени в резултат на пандемията.

По време на играта отборите започват в групова фаза, след което първите 8 държави преминават към фазата на елиминациите на турнира. Дания си осигури силна победа през 2019 г., побеждавайки Норвегия с 31 – 22.

ASOBAL лига (Испания)

ASOBAL League, или Liga Asobal, е испанска професионална лига по хандбал, създадена през 1958 г. Лигата се играе по правилата на EHF и се състои от шестнадесет отбора. Всеки отбор от всяка дивизия трябва да се състезава срещу другите отбори, принадлежащи към неговата група два пъти, т.е. веднъж като домакин и веднъж като гостуващ отбор. Лигата приключва, след като всеки отбор изиграе общо тридесет мача.

Най-популярните отбори, които се състезават в тази лига са ФК Барселона, Бидасоа, Гранолерс и Адемар Леон.

Starligue (Франция)

La Starligue (Звездната лига) е водещата професионална лига по хандбал във Франция. Създадена е през 1952 г. и се състои от четиринадесет отбора. Отборът, който успее да спечели Купата на Франция, получава право да участва в Европейската лига.

От всички клубове Монпелие е най-популярният, като си осигури общо четиринадесет титли. Клубът спечели дълга поредица от титли между 2015 и 2020 г.

Хандбална Бундеслига (Германия)

Хандбалната Бундеслига е водещата професионална лига по хандбал в Германия. Федерацията е основана през 1965 г. и се състои от общо осемнадесет отбора. Отборите, които си осигурят първо, както и второ място, имат право да участват в престижната EHF Шампионска лига през следващия сезон. Отборите, които заемат трето до шесто място, имат право да участват допълнително в Европейската лига на EHF.

 

Съвети за поставяне на хандбални залози

Ако искате да постигнете успех в залаганията на хандбал, ние ви съветваме да използвате ефективна стратегия за залог. Това ще включва първо основите на изчислението колко от вашата банка ще похарчите за залози, но също така ще включва особеностите на залагането на спорта. По-долу са изброени само някои от нещата, за които ще трябва да помислите, преди да направите каквито и да е залози:

  • Съсредоточете се върху залагането на Общи суми, за да започнете
  • Станете по-добри в залагането на спред и спечелените маржове
  • Използвайте акумулаторни залози само след като опознаете достатъчно добре различните хандбални лиги и отбори
  • Опитайте залагания на живо, за да намерите по-стойностни залози
  • Приятелските мачове почти винаги носят повече голове
  • Залаганията на полувремето могат да бъдат печеливши
  • Не си струва да залагате на равенство

Точно както при инвестирането, хазартът и спортните залагания са пренаселени от фалшиви гурута, продаващи курсове или автоматизирани инструменти, обещаващи космически и сигурни печалби. Никога не вярвайте на „сигурните методи за печалба“. Няма такова нещо. Всичко се свежда до учене и късмет разбира се. Загубите са неизбежни, така че не залагайте с пари, които не можете да си позволите да загубите.

Автор
Илиян Стефанов
Здравейте, казвам се Илиян и разполагам с приблизително 4 години опит в писането на статии в сферата на хазарта и спорта. Любител съм на хазарта и обичам тръпката, която носи, особено умния хазарт! На ваше разположение съм, за да ви помогна да научите всичко свързано с тази ниша и да можете да правите минимално рискови залози!
Рейтинг на статията
5/5
1 вот