150% бонус за добре дошли от 150 евро
Получете

Европейски хендикап във волейбола

Европейски Хендикап, sportnizalozi.tv

Европейският хендикап е може би един от най-популярните пазари за залагания в повечето спортни букмейкъри. Този пазар е до такава степен популярен, че е адаптиран към почти всички форми на спорт. Волейболът също не е пропуснат, тъй като този спорт представлява уникална пазарна ниша, особено за залагащите от Европа, включително и България.

Тази статия предоставя подробна разбивка на всичко, което трябва да знаете за псотавянето на качествени спортни залози на пазара на европейски хендикап във волейбола.

 

Правилата на спорта

Точно преди да се задълбочим в тънкостите на този вид пазар, нека да разгледаме правилата на играта. Волейболът по същество е отборен спорт, който включва шестима играчи от двете страни на мрежата. Играта се играе на корт с размери 9 × 18 метра, докато мрежата обикновено е висока 2.43 м за мъжете и 2.24 м за жените. Целта е да прекарате топката над мрежата като я приземите от страната на противника или успеете да принудите другия отбор да направи „грешка“.

Има няколко начина за грешка в този уникален спорт. Грешка може да стане чрез удряне на топката извън поставените граници, докосване на мрежата или двойно докосване. Играчите нямат право да докосват топката два пъти подред. Освен това един отбор не може да докосва топката повече от 3 пъти наведнъж.

Има различни видове удари, които можете да получите по време на играта. Има удар, изкоп или шип.

Игрите са разделени на сетове. За да спечели игра, отборът трябва да спечели повече сетове. Сет се печели, когато отбор достигне 25 точки. В случай на равенство (24 – 24), първият отбор, който успее да отбележи две поредни точки преднина, ще спечели. Победата във волейбола е по същество опростена в спечелването на три от пет сета.

За най-добри резултати е важно тези подробности да се съчетаят с европейските правила за хендикап.

 

Какво предлага европейският хендикап във волейбола?

Съществуват няколко пазара за залагания във волейболните залагания, но един, който привлича много внимание, е европейският хендикап. Повечето онлайн букмейкъри предлагат този пазар, когато има ясен фаворит във волейболен мач.

Спортният букмейкър ще предложи хендикап за броя на сетовете в маржа на печалбата. Така че, когато отбор получи хендикап от – 2, това е равносилно на дефицит в размер на два сета. В такъв случай, за да се отчете залогът като печеливш, фаворитият отбор трябва да спечели мача с 3 сета на 0. Това е отрицателен европейски хендикап.

От друга страна, аутсайдерът се идентифицира с коефициент от + 2. Тук вашият залог е печеливш, стига той да спечели поне 1 сет. Това се нарича положителен европейски хендикап.

 

Фактори, за които трябва да внимавате

Има редица фактори, които могат да окажат влияние над развоя на един волейболен мач. Разбира се, няма как да изредим всички, но най-важните, за които е хубаво да се оглеждате са:

  • Сплотеност на отбора: В отборните спортове като волейбола индивидуалното представяне е по-малко важно, отколкото в индивидуалните спортове. Тук най-важното е как играят играчите като едно цяло. Разбират ли се добре един с друг. Имало ли е наскоро трансфери? Как се отнася треньорът към тях?
  • Състезанието: Що се отнася до календара във волейбола, различните състезания имат различни нива на приоритет. Например, имаме Олимпийските игри, които са с най-голям приоритет и след това Световната купа по волейбол. Разбирането колко ентусиазиран е един отбор за различни състезания може да повлияе на крайните резултатите.
  • Текуща форма: Много фактори влизат в действие по отношение на този аспект. Поради естеството на спорта и големия обем от мачове, в които участват отборите, често може да настъпи умора. Контузиите също влияят на текущата форма на отбора.

 

Финални думи

Изборът на европейски хендикап в отборни спортове като волейбола предлага страхотна стойност за увеличаване на коефициентите при залог. Пазарът помага да се балансира разликата между силите между отборите и да се подобрят коефициентите за едно по-атрактивно евентуално изплащане. Разбирането на общите правила на европейския хендикап не е достатъчно. От залагащите също се изисква адекватни познания за волейбола като спорт и за различните отбори.

Автор
Илиян Стефанов
Здравейте, казвам се Илиян и разполагам с приблизително 4 години опит в писането на статии в сферата на хазарта и спорта. Любител съм на хазарта и обичам тръпката, която носи, особено умния хазарт! На ваше разположение съм, за да ви помогна да научите всичко свързано с тази ниша и да можете да правите минимално рискови залози!
Рейтинг на статията
4/5
1 вот