150% бонус за добре дошли от 150 евро
Получете

Европейски хендикап във футбола

Европейски Хендикап, sportnizalozi.tv

Пазарите за хендикап залагания заемат ключова позиция в повечето онлайн букмейкъри. Този пазар се откроява най-вече със своите 2 разновидности под формата на европейски и азиатски хендикап. Европейската версия е по-разпространена и популярна, защото предлага повече възможности.

Залагането на европейски хендикап се прилага за множество спортове, но е най-популярен при футбола. Това се дължи най-вече поради огромната популярност на футбола като спорт, в сравнение с другите спортове в повечето части на света. България, като страна в Европа, също не е изключение, като и тук футболът, ръка за ръка с европейския хендикап, са едни от най-популярните хазартни опции.

Какво представлява европейският хендикап във футболните залагания?

Европейският хендикап е тристранен хендикап и пазар за залагане, който дава предимство на отбора аутсайдер и недостатък на отбора фаворит при даден залог. В резултат на това европейският хендикап е разделен на такъв с положителен и отрицателен индикатор. Предимството е под формата на +1, +2 и т.н.

Що се отнася до футбола, недостатъкът или предимството се изразява в броя голове. Основната цел на Европейския хендикап е да изравни силите между отбора аутсайдер и отбора фаворит. Освен това този пазар предоставя на залагащите по-широки възможности за залагане и по-равностойни коефициенти.

Европейският хендикап също може да бъде сведен до залог на познатия ни пазар 1Х2, тъй като тези три резултата са в основата на този тип залог. И затова често се нарича троен хендикап. Важното, което трябва да запомните, е, че  отборът, който има по-малко шансове да спечели, получава „преднина“ още в началото на мача.

Пример за европейски хендикап

Нека използваме за пример отбор А и отбор Б. Клубът домакин, Отбор А, е категоричният фаворит, докато Отбор Б е изключително явен аутсайдер.

Въпреки че коефициентите за подкрепа на аутсайдера да спечели обикновено са много високи, това е статистически лоша идея. Тъй като има вероятност да загубят, европейският хендикап помага за балансиране на шансовете.

Можете да добавите + 1 Европейски хендикап залог за отбор Б. В този случай все едно мачът е започнал с резултат 0:1 в полза на Отбор Б. На практика фаворитът ще трябва да отбележи поне 1 гол, за да си осигури равенство и поне 2 гола или повече, за да спечели. Като такъв, реалният резултат от играта и този на хендикапа се различават. Така че, ако срещата дефакто наистина завърши наравно, това ще се счита като победа за вас и вашия залог.

Алтернативно значение на европейския хендикап

Европейският хендикап вече не се ограничава до футболни мачове срещу отбори с огромни разлики в представянето и качеството. В наши дни, ще откриете тази хендикап опция за игри с отбори с близки шансове за победа.

Тук целта е да се осигурят по-неустоими шансове. Например, в El-Classico онлайн букмейкърите често предлагат залози за европейски хендикап само за да увеличат коефициентите.

Финални думи

Европейският хендикап се превърна в популярна и дори неизменна част от футболните залози. Хубаво е да се отбележи, че тук няма средно положение на пазарната линия, тъй като вашият залог не може да бъде възстановен, както при азиатския хендикап.

При такъв случай, залагащите трябва да следят за съответните индекси и статистики, преди да приемат високата стойност и дори атрактивните коефициенти, които може да предложи европейският хендикап. Трябва да има достатъчно фактори, за да се определи фаворитът и дали наистина има аутсайдер в мача, или всичко е плот на букмейкъра с цел да увеличи печалбите си.

Автор
Илиян Стефанов
Здравейте, казвам се Илиян и разполагам с приблизително 4 години опит в писането на статии в сферата на хазарта и спорта. Любител съм на хазарта и обичам тръпката, която носи, особено умния хазарт! На ваше разположение съм, за да ви помогна да научите всичко свързано с тази ниша и да можете да правите минимално рискови залози!
Рейтинг на статията
4/5
1 вот