150% бонус за добре дошли от 150 евро
Получете

Европейски хендикап в тениса

Европейски Хендикап, sportnizalozi.tv

Има нарастваща алтернатива на популярния пазар за Краен победител в тенис залаганията. Тази алтернатива се нарича европейски хендикап. Изборът на този тип залог изисква добро разбиране на хендикапите, където разликата в способностите е балансирана колкото е възможно повече.

При масовия тип залози в тениса, играчите залагат на играч, който смятат, че ще победи противника си. Тази статия ще обясни изчерпателно как европейският хендикап може да представлява по-добър вариант от простото залагане на пазара Краен победител в един тенис мач.

Защо съществуват хендикапи в залаганията на тенис

Тенисът е индивидуален спорт и като такъв способността на играча и качеството на представяне правят спорта нещо напълно уникално за залози. Това е за разлика от отборните спортове като футбола, където много играчи и редица други фактори допринасят за качеството на една среща и един отбор.

Така че, когато топ играч като Анди Мъри се изправи срещу играч като Де Шепър, например, шансовете британската тенис звезда да блесне и да направи зашеметяваща победа ще бъдат много малки. В резултат на това залагането в такава игра би било контрапродуктивно, тъй като би донесло изключително незначителна печалба. Игралната сила между тези двама играчи може да е трудна за изравняване на тенис корта, но не и на масата за залози.

Пазарът европейски хендикап (накратко ЕХ/ЕH) се основава на броя сетове / геймове, които се очаква да спечели даден играч. Тук не предвиждате действителния победител в играта. Както може би знаете, пазарът цели да постави уравновеси шансовете за победа на двамата играчи колкото се може повече, както и коефициентите.

Европейският хендикап пазар е най-уместен, когато се залага на мач с ясен фаворит (представен със знак ) и аутсайдер (представен със знак +). За щастие е много по-лесно да се установи аутсайдера и фаворита в индивидуален спорт като тениса, за разлика от всичките ни добре познати отборни спортове.

Пример за европейски хендикап в тениса

Нека се придържаме към първоначалния пример за Анди Мъри и Де Шепер. Този конкретен мач се състоя през 2016 г. в битка за Хопман Къп, един от най-популярните турнири, провеждан в Пърт, Западна Австралия в началото на януари.

Мъри спечели 6 гейма в първия сет и още 6 във втория сет. Като цяло Де Шепер успя да си спечели само 4 гейма, но Анди Мъри в крайна сметка спечели и двата сета. Залог Мъри да спечели мача с европейски хендикап (EH) от -5 би спечелил, защото разликата в броя на спечелените геймове е повече от 5.

Ако залагащ беше заложил на равенство под формата EH -5, залогът щеше да бъде загубен. Също така, залог за победа на Де Шепер с хендикап от +5 би загубил, защото хендикап +5 означава, че играчът трябва да загуби с по-малко от 5 гейма.

-5 означава, че Анди Мъри получава дефицит от 5 гейма. От друга страна, положителният индикатор дава предимство на аутсайдера и е под формата на + цяло число. Цялото число може да бъде всяка стойност и далеч не се огриначава до стойностите, използвани в горните примери.

Финални думи

Залозите на пазара европейски хендикап в тениса предоставят изключително важния баланс в съотношението риск – възвращаемост, което често липсва в повечето тенис игри. При този пазар за залози има по-голям шанс за печалба от страна на аутсайдера. Играчът, на който залагате, може да загуби сетовете, но все пак да си спечели достатъчно геймове, за да бъде вашия залог печеливш в очите на букмейкърите. Що се отнася до фаворита, правилният залог с правилен индикатор могат да ви донесат много апетитни коефициенти.

Автор
Илиян Стефанов
Здравейте, казвам се Илиян и разполагам с приблизително 4 години опит в писането на статии в сферата на хазарта и спорта. Любител съм на хазарта и обичам тръпката, която носи, особено умния хазарт! На ваше разположение съм, за да ви помогна да научите всичко свързано с тази ниша и да можете да правите минимално рискови залози!
Рейтинг на статията
4/5
1 вот