150% бонус за добре дошли от 150 евро
Получете

Европейски хендикап в хокея

Европейски Хендикап, sportnizalozi.tv

В повечето спортни залагания линията за пазар хендикап обикновено е достъпна. Неговото естество и предимства го правят идеалният пазар за интензивен спорт като хокея.

Залагането на хокей е различно от това, което може да се получи другаде, поради това как се играе играта. Тази статия предоставя основите на играта и защо европейският хендикап е подходящ пазар за залог на този спорт.

Основи на спорта хокей

Хокейът е интензивен спорт, в който два отбора се сътезават един срещу друг. Всеки отбор се състои от петима „скейтъри“ и един вратар. Обикновено играчите са разположение на позиции от 2 защитници и 3 нападатели. Целта на играта е да отбележите повече голове в края на мача от противниковия отбор, подобно на останалите отборни спортове.

Играта се състои от общо три части и в случай на равенство в частите се отсъждат продължения. В случай на равенство след продълженията се играят дузпи, за да се определи победител. Равенството не е опция при хокея.

Уникалността на европейския хендикап залог в хокея

Важно е да се отбележи, че хокейните игри обикновено са много близки по резултат и мачовете се печелят с много малка, дори минимална разлика.

При този спорт тежките погроми и победите с огромна резултатна разлика са много рядно явление. Победите обикновено са минимални, с 3 – 5 гола между тях. Освен това шансовете за победа с 1 или 2 гола обикновено са по-близки от това, което може да се получи при други отборни спортове.

Например, когато отбор води с гол, в повечето случаи опонентът би извадил вратаря за сметка на друг скейтър.

Това често се случва в последните минути на мача. Идеята е да се засили цялостната офанзива на отбора. Независимо от това, тази „рокада“ дава и на водещия отбор по-добри шансове за гол. При такъв случай, ако отборът успее да получи притежание, те имат отворена мрежа, към която да стрелят.

Европейският хендикап е вид залагане с три развръзки, така че залагащите могат да залагат и на равенство – нещо, което както вече казахме, обикновено не е опция при хокейните мачове.

Коефициенти за европейски хендикап залог в хокея

Поставянето на допълнителни фактори към вашия залог естествено би увеличило коефициентите, тъй като поемате и по-голям риск. Такъв е случаят с европейския хендикап.

Всеки спорт обаче има ценен аспект, който залагащите могат да използват. В хокея ценното място е преобладаването на късните голове и близката голова разлика.

Пример за европейски хендикап в хокея

Да вземем например мач от НХЛ (Националната хокейна лига) между Питсбърг и Отава. С Питсбърг като очевиден фаворит за спечелване на мача, букмейкър задава коефициент от 1.56 за категорична победа след изтичане на пълните 60 минути. Въпреки това, можете да увеличите малко коефициентите, като изберете европейски хендикап от -1 гол  Това може да увеличи коефициентите на Питсбърг до границите на 2.0 коефициент.

Този хендикап предполага, че фаворитите получават фиктивен голов дефицит в началото на играта. От другата страна, гол се добавя към аутсайдера, за да увеличи техните шансове за победа на фаворита, но и съответно да намали коефициентите им.

Така че, за да се приеме залог за Питсбърг като печеливш, те трябва да спечелят с поне 2 гола преднина. Шансовете могат да бъдат сведени до това, което ще се случи, когато Питсбърг поведе само с гол разлика.

Често срещано явление е аутсайдерите да дърпат своя вратар на мрежата, за да създадат по-добра атака. За съжаление, това също ги оставя незащитени в задната линия. Това дава по-голям шанс на фаворита да отбележи нов гол, с което и да затвърди своята победа

Заключение

Хокеят е уникален спорт с тенденции, от които залагащите могат да се възползват. Един от най-добрите начини да постигнете това е с европейския хендикап, стига да сте достатъчно информирани относно нивото на двата отбора и правилата на хокея като спорт.

Автор
Илиян Стефанов
Здравейте, казвам се Илиян и разполагам с приблизително 4 години опит в писането на статии в сферата на хазарта и спорта. Любител съм на хазарта и обичам тръпката, която носи, особено умния хазарт! На ваше разположение съм, за да ви помогна да научите всичко свързано с тази ниша и да можете да правите минимално рискови залози!
Рейтинг на статията
4/5
1 вот