150% бонус за добре дошли от 150 евро
Получете

Европейски хендикап в баскетбола

Европейски Хендикап, sportnizalozi.tv

Баскетболът е един от най-популярните спортове не само в България, но и в световен мащаб. И като такъв, повечето букмейкъри предлагат европейски хендикап върху него. Тук букмейкърът разпознава по-слабия и по-силния отбор и добавя точки на аутсайдера. Следователно отборът фаворит е изправен пред повече предизвикателства при победата поради точките, с които е ощетен още преди началото на дадения мач.

Теоретично европейският хендикап осигурява баланс в шансовете за победа между двата отбора.

Как функционира европейският хендикап в баскетбола?

Европейският хендикап в баскетбола се изразява в добавяне на определен брой точки към по-слабия отбор, за да му се даде стартово предимство. Тези фиктивни точки ще бъдат добавени към резултата в края на играта. Европейският хендикап е трипосочен пазар за залагане, така че залагащите могат да залагат на победа, равенство или загуба. Резултатът с дефицит ще бъде преобразуван във всеки от посочените резултати.

Пример за европейски хендикап залог в баскетбола

Нека вземем примерен мач между Отбор А и Отбор Б, за да наложим по-нататък залагането на европейски хендикап. Да кажем, че отбор А е фаворит и букмейкърът му поставя европейски хендикап от – 10 точки.

Ако отборът спечели с 10 точки преднина, играта се счита за равенство. Ако залагащ подкрепи фаворита или аутсайдера, в този случай залогът се губи. Единственият начин да спечелите от горния сценарий е, когато заложите на Равенство. От този пример става ясно, че европейските правила за хендикап се въртят около резултата с хендикап линията.

Какво се случва, когато възникне равенство?

Въпреки горния сценарий, залагането на равенство ще приеме формата на „Равенство (+3).“ Залогът е печеливш, ако отбор, считан за фаворит, спечели с 3 точки преднина. Абсолютно същото е и отборът аутсайдер да загуби с 3 точки разлика.

Опцията за печелившо равенство е достъпна само в европейски хендикап. При варианта с азиатски хендикап са възможни само два изхода, така че при равенство заложената сума се възстановява, а самият залог се счита за невалиден.

Алтернативи на европейския хендикап

Има няколко алтернативи на европейския хендикап, що се отнася до залози на баскетбол. Азиатският хендикап е най-популярният със своята система от два изхода. В този случай залагащите могат да изберат хендикап от половин точка.

Съществува и пазара Общо ПОД / НАД. Тук можете да заложите на крайния резултат на мача. Залагащите могат също да залагат на НАД / ПОД за всяка четвърт или половина. Играчите могат да залагат и на физически лица. Например, залагащите могат да заложат на легендарния Леброн Джеймс, да успее да отбележи НАД 30,5 точки в мач на ЛА Лейкърс. Този пазар се прилага и за асистенции, борби и блокади.

Кога да заложите на фаворита и кога на аутсайдера?

Целта на добавянето на точки към аутсайдера е да изравни игралните сили между двата отбора колкото е възможно повече. Така че с европейския хендикап шансовете и на двете страни са по-близки. Сега въпросът е на кой отбор си струва да залагате повече?

Ако фаворитът е много офанзивна страна със страхотни играчи, които могат да отбележат купища точки, можете спокойно да заложите на тях, подсигурявайки си по-високи коефициенти при евентуална печалба и покриване на линията на хендикапа.

Освен това, в случай че аутсайдерът може да се похвали със страхотни играчи и умение да създава компенсации, играчите могат да залобат на тях. Така или иначе, баскетболът, тъй като е отборен спорт, трябва да се разглежда като едно цяло предвид всички странични фактори.

Финални думи за европейския хендикап в баскетбола

Европейският хендикап, накратко наричан само ЕH, е пазарът за залагания в мач между два отбора, които значително се различават един от друг по отношение на сили. Таблицата за европейски хендикап е в състояние да създаде значително по-уравновесени коефициентите при такива мачове. Пазарът също така предлага страхотни опции за залагане, от които всеки баскетболен ентусиаст би се заинтересувал.

Автор
Илиян Стефанов
Здравейте, казвам се Илиян и разполагам с приблизително 4 години опит в писането на статии в сферата на хазарта и спорта. Любител съм на хазарта и обичам тръпката, която носи, особено умния хазарт! На ваше разположение съм, за да ви помогна да научите всичко свързано с тази ниша и да можете да правите минимално рискови залози!
Рейтинг на статията
4/5
1 вот